24-acteur Kiefer Sutherland speelt Snake in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zal een donkerdere toon krijgen dan zijn voorgangers. Dat heeft Hideo Kojima, geestelijk vader van de franchise, laten weten.

Kojima vertelde dat de game thema’s als rassen en wraak zal gaan verkennen:

This time, with Metal Gear Solid 5, the themes are a little bit different than in previous games in the series. We’re taking on some very heavy subjects such as race and revenge. This makes the tone much darker. As a result, I wanted Snake to have a more subdued performance, expressed through subtle facial movements and tone of voice rather than words.
De nieuwe acteur voor Snake moest in staat zijn om een 49 jaar oude man overtuigend in beeld te brengen. Kojima zocht, vroeg vrienden om raad en ontdekte uiteindelijk 24-acteur Kiefer Sutherland, die vanwege zijn lage stem ook perfect past bij de donkere thema’s van de game:
Therefore, we needed someone who could genuinely convey both the facial and vocal qualities of a man in his late forties. It’s different from anything we’ve done before, so I asked a producer friend of mine in Hollywood, Avi Arad, for advice. He’s the one who introduced me to Kiefer Sutherland [who voices Snake in the game] and I was like, ‘why didn’t I think of that?’
Volgens Kojima wordt Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain een totaal andere ervaring dan we gewend zijn:
The system has been changed to embrace an open-world game design. It’s different from previous stealth games and results in a more tension-packed experience. This new type of stealthy gameplay, along with the new creative process and realistic characters, will add more depth than ever before to the storytelling and atmosphere.
Check de volledige video, waarin zowel Kojima als Sutherland aan het woord komen, hieronder.

  1.   
    Petor's avatar

    Wat vind ik dit vet zeg!!! Hopen dat de game ook 24 uur gameplay biedt ๐Ÿ™‚

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel gaaf, Kiefer’s stem is echt geweldig, beetje op zelfde niveau als Morgan Freeman qua awesomeness.
    Voor twijfelaars raad ik de film Phone booth aan! ๐Ÿ™‚

  3.   
    fdennis's avatar

    Kiefer Sutherland heeft echt een geweldige stem voor games. Ben ook erg blij dat we hem nu eens in een echte game zien schitteren. Hij zat al in 24 the game en ook in CoD5 . Ben blij dat we hem weer krijgen te horen.

  4.   
    GamerJaime's avatar

    Petor schreef, "Wat vind ik dit vet zeg!!! Hopen dat de game ook 24 uur gameplay biedt :-)"

    Het is een open world game toch? Dan hoop ik op meer, maar ik snap waar je naar refereert. ๐Ÿ™‚ Ik blijf het toch jammer en onzin vinden dat ze Hayter vervangen maar als ze het doen dan is Kiefer wel de perfecte keus! Die man is gewoon bad-ass!

  5.   
    Leon's avatar

    Kiefer Sutherland in een game, dit moet sowieso een topper worden. Wat een heerlijke stem heeft die man zeg. En toevallig kan hij ook nog fokking goed acteren ๐Ÿ˜›

  6.   
    Daniel Z's avatar

    David Hayter is Snake, en niemand anders..

  7.   
    dmb97's avatar

    Ik begrijp nu waarom ze hayter hebben vervangen hij is te jong voor de face capture maar hij zal altijd snake blijven voor mij maar kiefer is een goeie keus kan ik mee leven.

  8.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Ik vind kiefer een goede alternatief voor de stem van snake. Zie het al helemaal voor me.

  9.   
    Daniel Z's avatar

    ”dmb97″ schreef, "Ik begrijp nu waarom ze hayter hebben vervangen hij is te jong voor de face capture maar hij zal altijd snake blijven voor mij maar kiefer is een goeie keus kan ik mee leven."

    David Hayter heeft de stem van Snake gedaan in Metal Gear Solid 4, en daar was Snake een stuk ouder dan in Metal Gear Solid 5.

  10.   
    GamerJaime's avatar

    Daniels_Zwart schreef, "

    ”dmb97″ schreef, "Ik begrijp nu waarom ze hayter hebben vervangen hij is te jong voor de face capture maar hij zal altijd snake blijven voor mij maar kiefer is een goeie keus kan ik mee leven."

    David Hayter heeft de stem van Snake gedaan in Metal Gear Solid 4, en daar was Snake een stuk ouder dan in Metal Gear Solid 5."

    Precies en ze nemen de mimiek van zijn gezicht over, het is niet dat ze letterlijk Kiefer zijn hoofd op de romp van Snake plakken. Het is nog steeds Solid Snake. Dat had Hayter net zo goed kunnen doen. Maar goed, nogmaals Kiefer is zeker geen slechte keus maar het blijft raar en jammer.