Gamersnet.nl

Prey 2 mogelijk in problemen gebracht door tactiek van Bethesda

Volgens diverse, anonieme bronnen is vooral Bethesda schuldig aan de problematische ontwikkeling van Prey 2. Naar verluidt had ontwikkelaar Human Head Studios een contract met Bethesda dat hen verbood om aan andere games te werken. Daarnaast was Bethesda keer op keer niet tevreden met het geleverde werk van Human Head, waardoor de ontwikkeling behoorlijk prijzig begon te worden. Hierdoor kwam Human Head na verloop van tijd in flinke financiële problemen… totdat Bethesda zichzelf presenteerde als redder annex geldschieter in nood om de volledige ontwikkelstudio voor een zacht prijsje op te kopen.

De mensen van Human Head waren allerminst blij met dit tactische spelletje en besloten om niet in te gaan op het aanbod tot volledige overname. Ze deden wel enkele keren een tegenbod, om voor een schappelijker bedrag opgekocht te worden, maar daarop kregen ze geen reactie. Het gevolg laat zich raden: Human Head stopte met het werken aan Prey 2, om simpelweg het contract met Bethesda uit te zitten en vervolgens weer in alle vrijheid verder te gaan.

Dit alles sluit goed aan op de recente geruchten dat Prey 2 inmiddels in ontwikkeling is bij Arkane Studios, de makers van Dishonored. De kans lijkt dus groot dat Prey 2 nog steeds gaat verschijnen, maar de game laat nog wel even op zich wachten en heeft achter de schermen al meer vijanden dan vrienden gemaakt.