Harmonix en Disney onthullen dansgame Fantasia: Music Evolved

Maarliefst 75 jaar geleden was de film Fantasia in de maak bij Disney. Nadat Fantasia 2000 de magie van het origineel wou terugbrengen is er eigenlijk nog maar weinig met het iconische project gedaan – op de aanwezigheid van een Fantasia-wereld in Kingdom Hearts op de 3DS na. Nu heeft Disney Interactive een game onthuld die je de wereld van Fantasia zou moeten laten ervaren: Fantasia: Music Evolved.

In het spel zul jij de tovenaarsleerling van Yin Sid zijn, in plaats van Mickey Mouse. Waar een Rock Band je een muzieksimulatie voorschotelde, kun je in Fantasia zelf de richting van de nummers bepalen. Jij beïnvloedt bijvoorbeeld de percussie of snaargeluiden om zo nummers als Levels van Avicii of Settle Down van Kimbra een eigen draai mee te geven. Er worden zo’n 25 nummers op het spel verwacht, maar wellicht dat er later meer wordt toegevoegd middels DLC.

In plaats van muziek maken, ligt de focus in het Fantasia-spel dan ook vooral op de ervaring. Dit werd eens te meer bevestigd via de mond van Chris Nicholls, executive producer van het spel.

Fantasia: Music Evolved puts the power of music in your hands. Rather than admire the creativity of others, Harmonix has built a story around you. Walt redefined people’s relationship with music through animation, Harmonix has redefined this relationship through games over the years. Fantasia literally puts you into the heart of the music.
Rock Band- en Dance Central-ontwikkelaar Harmonix zal het spel voor zijn rekening nemen. Fantasia: Music Evolved wordt ontwikkeld voor de Xbox 360 en Xbox One en moet in 2014 verschijnen.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Heb met de beschrijving nog niet echt een duidelijk beeld van wat het moet worden wachten op gameplay maar.