State of Decay verschijnt deze week op Xbox LIVE

Zombies zijn in en dat is ook te merken aan het aantal games waar deze monsters in zitten. De nieuwste game wordt State of Decay en die is op 5 juni te downloaden voor Xbox LIVE Arcade.

In State of Decay zijn de zombies net een paar weken aanwezig en moet je dus overleven in deze nieuwe wereld. De game moet een open wereld worden waarin je verschillende beslissingen kan nemen waardoor de dingen om je heen veranderen. Een groot kamp maken met sterke verdediging lijkt veilig maar trekt wel meer zombies aan. Die zombies kun je onder andere bevechten met pistolen, knuppels en auto’s.

Ontwikkelaar Undead Labs is ook een pc-versie van State of Decay aan het maken. Daar is echter nog geen releasedatum voor aangekondigd.

 1.   
  Houserz's avatar

  Yes, hier heb ik op zitten wachten, dit wordt zo een tof spel.
  Lekker zombies hakken en je kampje opbouwen, ik heb er zin in 🙂

 2.   
  gatemaster64's avatar

  Houserz schreef, "Yes, hier heb ik op zitten wachten, dit wordt zo een tof spel.
  Lekker zombies hakken en je kampje opbouwen, ik heb er zin in :)"

  ik moet nog wachten op de pc versie.

  maakt niet uit.ik dacht dat xbox versie pas veel later zou komen.
  nu gaat de pc versie ook niet meer lang duren denk ik.

  ik gok augustus-september.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Je kunt een sterke verdediging bouwen, maar helaas is dit niet altijd de oplossing. Want supply’s respawnen in groten lijnen niet. Ben je te lang op één plek, uiteindelijk zal daar alles opraken waardoor je verplicht bent om verder te gaan naar een ander locatie.

  Multi-player hoef je nog niet te verwachten, want deze zit er nog niet in. Deze komt pas later in een update, waar je met vrienden co-op kunt spelen.

  De PC versie zou niet veel later moeten uitkomen, ik dacht dat ik ooit heb gelezen, 2 á 3 maanden naar de release van de Xbox versie.

  Maar de titel van die nieuwsbericht, moet er niet staat, State of Decay vanaf 5 juni te downloaden op Xbox live vanplaats deze week op xbox live?

 4.   
  Fabianb's avatar

  Doet me heel erg denken aan The War Z. Kan iemand bevestiging of dit ongeveer hetzelfde is of juist niet? Welke van de 2 wordt/is beter? Ik heb namelijk The War Z ook op m’n PC staan maar die game is ook niet alles.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het zijn 2 verschillende game’s, beide zijn het openwereld en survival maar er zit toch een groot verschil tussen deze games.

  WarZ is het meer PvP, je ergste vijand zijn je medespelers en niet de zombie. Dit is bij DayZ ook het geval, en daarom trekken mij deze games niet echt als zombie post apocalypse game.

  State of Decay is je ergste vijand wel de zombies, je vecht niet tegen je medemens maar met je medemens. Uiteindelijk komt ook multi-player naar State of Decay, maar voegt alleen co-op toe.

  Ik heb me begin dit jaar verdiept in deze game, maar het wordt geen MMO spel. Meer single-player enof co-op als dat nog staat gepland.

  Verder kent dit spel ook een compleet ander systeem, hier moet je het zien te overleven en je hoofd doel is om een veilig basis op te zetten.

  Maar in een gebied respawnen niet opnieuw de loot of supply’s, dit zorgt ervoor dat een speler uiteindelijk dat gebied MOET verlaten voor nieuwe dingen te zoeken. Dus je kunt wel veel tijd steken in een basis te bouwen, maar uiteindelijk moet je toch verder.