Nederlandse charts week 22 – Donkey Kong start op drie en FIFA 13 blijft bovenaan

We hebben weer de nieuwste Nederlandse charts op het gebied van de gameverkopen voor jullie klaarstaan. Vorige week nam FIFA 13 de koppositie over van Skylanders: Giants en het voetbalspel heeft ook deze week de eerste plek te pakken. Skylanders is ondertussen afgezakt naar de negende plek. Op de tweede plaats zien we een oude bekende staan: Call of Duty: Black Ops II. Een plekje daaronder zien we de enige nieuwkomer van de week en het gaat hier om Donkey Kong Country Returns, de 3DS-port van de Wii-versie.

Hoewel Donkey Kong Country Returns de enige echte nieuwkomer is van deze week zien we lager in de charts wel twee games die we al een tijd niet in de top tien gezien hebben: Need for Speed: Most Wanted en Far Cry 3. Verder zien we weinig opvallende games, noemenswaardig is nog wel dat Crysis 3, die het bij de release matig deed, zijn vorige week verworven plek in de top tien te behouden. Daarbuiten staan uiteraard ook Just Dance 4, Assassin’s Creed III en Battlefield 3 in de Nederlandse charts.

Overigens is het nog wel vermeldenswaardig dat de charts gedomineerd worden door PlayStation 3-games. We zien geen enkele Xbox 360-game, één 3DS-titel en onderaan zien we nog twee Wii-games staan. De best verkopende Xbox 360-game is het deze week verschenen GRID 2.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1.) FIFA 13 – PlayStation 3
2. (2.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
3. (n) Donkey Kong Country Returns – 3DS
4. (4.) Assassin’s Creed III – PlayStation 3
5. (7.) Battlefield 3 – PlayStation 3
6. (5.) Crysis 3 – PlayStation 3
7. (-) Far Cry 3 – PlayStation 3
8. (-) Need for Speed; Most Wanted – PlayStation 3
9. (6.) Skylanders: Giants – Wii
10. (8.) Just Dance 4 – Wii

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Wel opvallend dat er geen xbox 360 game in top 10 staat.