Gamersnet.nl

E.T.-games op ‘Atari Graveyard’ worden opgegraven

Het verhaal van de Atari 2600-game E.T. the Extra-Terrestrial is misschien wel één van de meest beruchte in de game-industrie. Dit spel, dat binnen een half jaar in elkaar gezet werd, bleek bij de release zo ontzettend slecht te zijn dat bijna iedereen zijn exemplaar terugbracht naar de winkel. Het resultaat? Atari leed misschien wel het grootste verlies in de geschiedenis van de game-industrie en het bedrijf bleef zitten met miljoenen onverkochte cartridges.

Die cartridges lagen in de weg en dus wilde Atari ervanaf. Atari’s oplossing was simpel: begraaf het hele zootje, samen met nog wat andere onverkoopbare of kapotte producten, in een afgelegen plaatsje in New Mexico. Dat was in 1983.


Inmiddels liggen de E.T.-games dus al dertig jaar onder de bodem, maar daar zal spoedig een einde aan komen. Entertainmentstudio Fuel Industries heeft namelijk toestemming gekregen om alles op te graven en daar zullen zij een documentaire van maken.

De opgraving zal naar verwachting maanden in beslag nemen en het is nog niet bekend wanneer men zal starten, maar één ding is zeker: het beruchte verhaal rondom de “Atari Graveyard” krijgt binnen niet afzienbare tijd een vervolg.