Need for Speed: Rivals voor huidige en next-gen consoles aangekondigd

Het was al langer bekend dat er een nieuwe Need for Speed aan zat te komen, maar het was nog onbekend wat we er precies van mochten verwachten, zo gingen er geruchten dat Criterion bezig was met een reboot van Need for Speed: Underground. EA heeft nu bekendgemaakt dat Need for Speed: Rivals vanaf 19 november in de winkels ligt voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Een releasedatum voor de PlayStation 4 en Xbox One-versie is nog onbekend.

In Need for Speed: Rivals kunnen we aan de slag in het fictieve Redview County. Het spel biedt een open wereld waar je aan de slag kunt als straatracer, maar ook als politieagent achter het stuur kunt kruipen. Als straatracer is het uiteraard je doel om zo berucht mogelijk te worden, waar je als politieagent de straten juist wilt zuiveren van dergelijke gespuis. In Rivals zul je je auto weer ouderwets aan kunnen passen, je kunt jouw auto’s niet alleen van een likje verf, en eventuele decals, voorzien, er zijn ook de nodige performance upgrades beschikbaar.

Need for Speed: Rivals wordt ontwikkeld door het nieuwe Ghost Games in samenwerking met oudgediende Criterion. Het spel maakt gebruik van de Frostbite 3-engine, waardoor een Wii U-release dus vrijwel uitgesloten is, en maakt gebruik van Autolog.

 1.   
  Daan's avatar

  Tof dat Criterion weer meewerkt! 🙂

 2.   
  ShadyXL's avatar

  Ook aparte customisation voor voorbumper, achterbumper, sideskirts etc.?

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  ShadyXL schreef, "Ook aparte customisation voor voorbumper, achterbumper, sideskirts etc.?"

  Is in het persbericht helaas nog niet bekend gemaakt. Daar zal binnenkort ongetwijfeld meer informatie over volgen.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  De laatste need for speed met veel plezier gespeeld hopelijk word deze nog toffer.

 5.   
  limsma's avatar

  Heb de laatste 2 needs for speed van criterion met heel veel plezier gespeeld en kijk ook nu al weer uit naar deze. 😀