Examenhulp: de examens van donderdag 23 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Aardrijkskunde (VMBO)

127 Hours (2011)
Film van Danny Boyle met onder andere James Franco, Kate Mara en Amber Tamblyn.
127 Hours vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston. Tijdens een tocht in de bergen komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een redding. Voor zijn ongeval ontmoette hij nog wel twee vrouwelijke bergwandelaars. Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette in zijn leven?

Aardrijkskunde draait natuurlijk om de natuur en in 127 Hours zien we de natuur prachtig voorbij komen. Het verhaal van Aron die vast komt te zitten is al spannend om te zien, maar ondertussen kom je ook veel te weten over de omgeving waarin hij zich bevind. Test je kennis van de natuur en kijk of je het landschap kan benoemen, weet jij ook al welk effect het weer op de kloven heeft waarin het hoofdpersonage zich bevindt?

Morgen zijn we weer terug met een nieuwe adviezen. Tot dan!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren