Tweedehands games lijken alleen tegen vergoeding speelbaar op Xbox One

Hoewel het uit de persconferentie niet naar voren kwam, is uit onderzoek van Wired gebleken dat je vermoedelijk een vergoeding moet betalen om tweedehands games op de Xbox One te kunnen spelen. Op Microsofts nieuwe systeem zal het namelijk mogelijk zijn om games te installeren, waarna je de disc vervolgens niet meer nodig hebt om het spel te kunnen spelen. Email-verkeer tussen Wired en Microsoft lijkt erop te duiden dat dit verplicht is:

On the new Xbox, all game discs are installed to the HDD to play.
Dit betekent echter ook dat een disc aan je Xbox LIVE-account is gebonden, om te voorkomen dat je, zodra je een spel geΓ―nstalleerd hebt, de game weer doorverkoopt en het spel toch kan blijven spelen. Microsoft blijkt tegenover Wired hierop bekendgemaakt te hebben dat een tweede gebruiker slechts tegen een vergoeding de game ook zou kunnen installeren om het op zijn account te kunnen spelen. Op de vraag of een tweede gebruiker een spel zou kunnen spelen zonder het te installeren, moest Microsoft het antwoord nog schuldig blijven.

Overigens heeft Microsoft na de publicatie van het artikel van Wired contact opgenomen met het Amerikaanse magazine met de mededeling dat het bedrijf een plan had voor de omgang met tweedehands games en dat details hierover op een latere termijn bekend zullen worden gemaakt. Kortom, deze kwestie zal nog een staartje krijgen.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Met dank aan Hitman047 voor de tip. πŸ™‚

  2.   
    FishHookz's avatar

    En je kan je Gamertag en achievements overzetten EN er zijn al duidelijke beelden vrijgegeven van de console etc etc etc… wel bij blijven Gamersnet πŸ˜‰

  3.   
    FioranoJC's avatar

    Off-topic, moet het logotje van ”720” niet aangepast worden naar ”one”? πŸ˜‰

  4.   
    Hitman047's avatar

    – EA dumpt de Online-pass.

    – Iedereen vraagt zich af wat hier achter zit.

    – Microsoft kondigt de online pass als standaard ‘feature’ aan.

    – LOL. πŸ˜†

  5.   
    Daan's avatar

    FioranoJC schreef, "Off-topic, moet het logotje van ”720” niet aangepast worden naar ”one”? πŸ˜‰ "

    Gaat helemaal goed komen! πŸ˜‰

  6.   
    fabiankok's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "- EA dumpt de Online-pass.
    – Iedereen vraagt zich af wat hier achter zit.
    – Microsoft kondigt de online pass als standaard ‘feature’ aan.
    – LOL. πŸ˜† "

    Zo had ik het nog niet eens bekeken 😳

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dus je betaalt voor je 2de hands games en daarna nog eens extra dokken om het te kunnen spelen lekker bezig microsoft πŸ˜•

  8.   
    spacebuster's avatar

    Wat nog erger is dat je binnen je eigen gezin straks meerdere malen voor de zelfde game moet betalen als je de zelfde game wil spelen.

  9.   
    D_Dog's avatar

    Een groot dik minpunt van deze Xbox One. Belachelijke actie.

  10.   
    Talska's avatar

    Staan nu 2 tegenstrijdige berichten over dit.

  11.   
    Lucvz's avatar

    eigenlijk is dit heel raar? want hoe wil je de game industrie op z’n gat krijgen? Juist, door die disc niet meer nodig te hebben. Als die vergoeding 10 euro is bijvoorbeeld dan koop je het spel voor bijvoorbeeld 60 euro, je installeerd het als eerste eigenaar, dan vervolgens verkoop je de disc voor 40 aan een andere en installeerd de game voor 10 euro. En zo kan die game rond gaan. Dat is toch het stomste wat je kunt doen als game-ontwikkelaar lijkt mij? 1 zelfde game disc kan zo rond gaan over 10 verschillende gamers.. En dat zal dus betekenen dat een ontwikkelaars slechts 16 euro per gamer verdient.

    Geef mij die oude vertrouwde gamedisc’s maar, als dat gedownload gedoe en van die codes om online te kunnen… Dat is echt het grootste minpunt wat er tegenwoordig bij zit. Lekker terug naar de tijd dat je thuis met meerdere gebruikers een spel kon spelen zonder dat die ander dan 15 euro moet neerleggen voor de onlinefuncties.

  12.   
    Neolite's avatar

    Is nog helemaal niet duidelijk of dit wel zo gaat zijn, binnen Microsoft spreekt men zichzelf tegen en ik vindt dit dus ook een behoorlijk gerucht.

  13.   
    ShadyXL's avatar

    Zoals ik al eerder zei, is 500GB niet weinig als je alle games op je HDD moet installeren? Games worden alleen maar groter en groter. Ik gok zelfs dat GTA IV zo’n 30-40GB kan worden. Oh en hoe zit het met verbannen gamertags? Stel jouw gamertag is verbannen en je maakt een nieuwe. Moet je dan ook een vergoeding betalen of een nieuwe spel kopen? Want dat lijkt me echt belachelijk..

  14.   
    blastpower's avatar

    je moet geen xbox one kopen . dat is troep . maar playstation 4 moet je wel hebben !!!! πŸ˜†