Microsoft presenteert nieuw dashboard voor Xbox One

Microsoft onthulde vanavond ook het nieuwe dashboard voor de Xbox One. Mede dankzij de nieuwe Kinect-sensor krijg je nog meer controle over al je media. Zo kan je met specifieke handgebaren eenvoudig schermen openen, naast de bekende commando’s “Xbox game”, “Watch a trailer”, enzovoort. Het is met simpele spraakbesturing ook mogelijk om te wisselen tussen diverse tv-zenders.

Een nieuwe feature is “instant switching”. Zoals gedemonstreerd werd kan je in slechts een seconde wisselen tussen tv, muziek, internet explorer en je game. Op elk gewenst moment. En wie meer wil multitasken kan aan de slag met de “snap mode”, waarmee je bijvoorbeeld tijdens een film aan de zijkant van het scherm een browser of Skype kunt openen. Of wat te denken van extra aanvullende informatie over films of sporters, terwijl je naar een wedstrijd kijkt.

Om de Xbox One meer verbonden te maken met de hele wereld is er Xbox Trending: een overzicht van de meest populaire programma’s, muziek, live televisie en games.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Multitasking iets wat ik nou totaal niet zou willen of nodig zou hebben op een console, maar goed blijkbaar is de vraag erna.

  2.   
    mmx's avatar

    Multitasking iets wat ik nou totaal niet zou willen of nodig zou hebben op een console, maar goed blijkbaar is de vraag erna.

    Dit is ook iets waar ik het helemaal met jou eens ben carlos ik wil alleen een console om te gamen .

  3.   
    ChielB's avatar

    Ze willen vooral de markt van mediaplayers een beetje aanpakken, zodat je ook series/tv via je console wil/kunt kijken. Op zich wel een logische stap, al zijn de games natuurlijk toch je meest favoriete deel. ๐Ÿ˜‰

  4.   
    Talska's avatar

    Wil depret niet bederven.

    Maar ik blijf effe buiten deze poppenkast.

    360 vermaakt me nog wel.

  5.   
    Bones's avatar

    Tja, het lijkt mij wel een heel complex geheel deze X-box1.
    Zal mij benieuwen wat er overblijft voor gamen.
    Het zal ook veel exclusives moeten hebben met de totaal ander hardware, als ik ze goed begrijp.

  6.   
    D_Dog's avatar

    Zag er slik uit, maar ja… zit het allemaal in 1 pakket? Apart verkrijgbaar? Ik vrees het laatste.
    En dan heb ik het over dat kinect ding ๐Ÿ˜‰

    edit: nvm zit er allemaal standaard bij dus. XD

  7.   
    NoFearz's avatar

    Microsoft probeert al tijden om een media-apparaat neer te zetten. Begonnen met de Xbox 360, voortgezet met Xbox One.

  8.   
    Kill Gamer 01's avatar

    En nu maar hopen dat dit echt gaat werken. In 2009 Milo en Kate op Kinect van Peter Molyneux en eigenlijk komt eind dit jaar pas de echt goede afgewerkte Kinect uit. De Kinect uit november 2010 was nog maar een onafgemaakte prototype. Vier jaar na Natal komt het pas werkelijkheid. Waarschijnlijk zal dit multitasking pas in 207 goed gaan werken en echt binnen 1 seconde doorschakelen naar TV.

  9.   
    MisterMDW's avatar

    Het klinkt allemaal zeer smooth en nice ! Maar het grote nadeel van Microsoft is dat ze niet buiten Amerika kijken. Nu moet ik zeggen dat ze op het moment wel wat verder kijken, waaronder naar Europa, maar naar mijn mening helaas nog niet genoeg. Ik snap best dat Microsoft een mediastation wilt hebben en maken, maar zorg er dan voor dat het aanbod bijv. ook in Europa groot is betreft zenders en series ๐Ÿ™‚ Dan werkt het dashboard en kinect ook veel prettiger lijkt mij ๐Ÿ™‚

  10.   
    -B9D7L-'s avatar

    Ik vind het er wel mooi uit zien.

  11.   
    Neolite's avatar

    Als dit daadwerkelijk de mediaspelers kan vervangen zou het wel is een behoorlijke markt kunnen pakken op dat gebied.