Examenhulp: de examens van woensdag 22 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Maatschappijleer (VMBO/HAVO/VWO)

V for Vendetta (2006)
Film van James McTeigue met onder andere Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea.
In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als “V”. V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V’s mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid.

V for Vendetta is het perfecte voorbeeld van een maatschappij waarin één persoon voor een verandering kan zorgen. Ben je het leren zat? Pak deze film dan even mee om te ontspannen en toch geïnspireerd voor het vak te worden.

Morgen zijn we weer terug met nieuwe adviezen. Tot dan!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren