Ubisoft verwacht niet dat Assassin’s Creed 4: Black Flag beter verkoopt dan AC 3

Ubisoft is vrij voorzichtig met het voorspellen van verkoopcijfers van Assassin’s Creed 4: Black Flag. In een gesprek met investeerders liet men namelijk weten dat ze Assassin’s Creed 4: Black Flag lager inschatten qua verkoopcijfers dan Assassin’s Creed 3. Uiteraard hoopt Ubisoft dat Black Flag het nog beter gaat doen dan deel 3, mede dankzij het piratenthema. Toch is men liever op voorhand voorzichtig, zodat het achteraf alleen maar mee kan vallen.

Directeur Yves Guillemot vertelde:

To come back to Assassin’s Creed 4, in our numbers we we expect less than last year. We are actually pushing to achieve more than last year because we think the pirate segment is a great segment that can generate a lot more on a worldwide basis than what was achieved last year. But we wanted to be prudent on our expectations so that it can probably be a bonus if it comes.
Assassin’s Creed 4: Black Flag wordt eind oktober verwacht voor de pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Een next-gen versie van de game verschijnt zodra de PlayStation 4 en nieuwe Xbox beschikbaar zijn.

  1.   
    NightWolf's avatar

    Ik hoop het ook, ik ben een grote AC fan, kom maar op met de AC4 UBI 🙂

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat het ook minder gaat verkopen dan deel 3, met deel 3 waren veel mensen teleurgesteld en die zullen niet allemaal AC4 gaan halen of wachten met aankoop.

  3.   
    Supermario's avatar

    Deel 3 was leuk…Bij Assassins Creed – Revelations sloegen ze de plank al mis. Het wauw gevoel dat er in Brotherhood zat en de vorige delen was opeens weg.

  4.   
    tijn80's avatar

    soldierarjan schreef, "Ik denk dat het ook minder gaat verkopen dan deel 3, met deel 3 waren veel mensen teleurgesteld en die zullen niet allemaal AC4 gaan halen of wachten met aankoop."

    Inderdaad. Ik zal hem waarschijnlijk wel halen, maar ben bang dat hij meer zal tegenvallen dan AC3. Dat zeeslaggedoe trekt mij gewoon niet.

  5.   
    dmb97's avatar

    Het word echt weer tijd dat ze weer naar een verder verleden gaan zoals de eerste 3 games vind ik en ik bedoel niet ac 3 want daarin voelde ik mij niet echt een assassin meer een indiaan die voor zijn dorp opkwam was wel een goeie game maar geen assassins creed voor mij en deel 4 heb ik ook mijn twijfels over 40% op het water het was even leuk maar ging mij er gouw aan ergeren maar in deel 3 kon je het nog over slaan en nu speeld zowat de halve game zich op het water af nee bedank dit word weer geen pre-ordernet zoals deel 3.

  6.   
    Eichmann's avatar

    Ik denk wel dat het meer zal verkopen , Het thema is immers populair onder gamers.
    En dan nog de bijkomstigheid van een complete vrije wereld zonder laad tijd zal ook wel in de smaak vallen.

  7.   
    Houserz's avatar

    ”dmb97″ schreef, "Het word echt weer tijd dat ze weer naar een verder verleden gaan zoals de eerste 3 games vind ik en ik bedoel niet ac 3 want daarin voelde ik mij niet echt een assassin meer een indiaan die voor zijn dorp opkwam was wel een goeie game maar geen assassins creed voor mij en deel 4 heb ik ook mijn twijfels over 40% op het water het was even leuk maar ging mij er gouw aan ergeren maar in deel 3 kon je het nog over slaan en nu speeld zowat de halve game zich op het water af nee bedank dit word weer geen pre-ordernet zoals deel 3. "

    Help , punten, komma’s en hoofdletters 😉
    verder ben ik het heelmaal met je eens , ik vond er maar weinig aan ,grafisch was hij fantastsich maar de gameplay liet wel wat te wensen over.

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Ik hoop het voor hun, want in mijn ogen was AC III een flop. Ik vond het zeer tegenvallen vergeleken met AC en AC II (Brotherhood vond ik wat slechter dan AC en AC II, maar het was nog best goed.. Zelfde geld voor Revelations, maar daar vond ik de locatie+jaar heel interessant).

  9.   
    D_Dog's avatar

    Mij lijkt deeltje 4 nog beter dan deel 3. Maar ja, ik ben ik. ^_^