Tim Schafer probeert rechten van zijn oude IP’s te verkrijgen

Tim Schafer heeft als CEO met zijn studio Double Fine al verscheidene games geproduceerd, waarvan de distributie- of ontwikkelingsrechten vaak bij uitgevers als EA en THQ terecht zijn gekomen. Laatstgenoemde is natuurlijk een aantal maanden geleden failliet gegaan, en in de daaropvolgende veiling van IPs viste Schafer’s Double Fine achter het net bij het verkrijgen van Costume Quest en Stacking. De rechten van deze twee games werden namelijk opgekocht door ontwikkelaar Nordic Games.

Dit zint Tim Schafer echter totaal niet, zo laat hij weten in een interview met Kotaku. De prominent in de gameindustrie zegt namelijk dat hij nog wel meer met de titels wilt doen.

We’re still trying to get the rights to Costume Quest and Stacking. We can still make more of those games. We still have the IP, but we’d love to have all of the IP and distribution rights in house.
Naast Costume Quest en Stacking, heeft Schafer ook zijn zinnen gezet op de rechten van Brütal Legend (momenteel in bezit van EA) en Iron Brigade (momenteel in bezit van Microsoft).

Fans van de game designer mogen dan ook hoop koesteren op sequels, remakes, of bewerkingen van Schafer’s eerdere werk. Welke game zou jij nog wel eens terug willen zien?

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vond stacking een zeer vermakelijk game om zo uurtje per dag te spelen.

  2.   
    firehopper211's avatar

    We moeten een Brütal Legend II hebben!!

  3.   
    Hitman047's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "We moeten een Brütal Legend II hebben!!"

    Ik kan me herinneren dat die ooit in de maak was. EA cancelde het project helaas tijdens de ontwikkeling. Double Fine ging vervolgens nog op een haar na failliet; ze hadden vrijwel al hun geld in de ontwikkeling van die game geïnvesteerd. Sindsdien zijn ze ook wel een beetje klaar met de grote uitgevers en geven ze hun eigen games liever zelf uit. (Zie ook hun extreem succesvolle kickstarter)

    Zodra ze een partner vinden die er geld in wil steken, of zelf weer genoeg geld in kas hebben, komt Brütal Legend 2 er vast nog wel. 😉