Examenhulp: de examens van maandag 13 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Frans (VMBO)

Intouchables (2011)
Film van Olivier Nakache en Eric Toledano met onder andere François Cluzet, Omar Sy en Anne Le Ny.
Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in één van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop.

Intouchables is volledig Frans gesproken en daarom de perfecte film om nog even ter voorbereiding, maar natuurlijk ook voor ontspanning te bekijken. Denk je echt helemaal klaar te zijn voor je examen laat de ondertiteling dan uit. Mocht je nog wat oefening nodig hebben, dan kun je jouw vocabulaire verbreden door goed te luisteren en de ondertiteling te lezen.

Nederlands (VWO)

Quiz (2012)
Film van Dick Maas met onder andere Dave Mantel, Hanna Verboom en Kim van Kooten.
De bekende quizmaster Leo Vandermolen (Barry Atsma) wordt in een restaurant lastig gevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn. Willen ze het overleven, dan zal de man die normaal van anderen het goede antwoord vraagt zélf de juiste antwoorden moeten geven.

Quiz is natuurlijk een Nederlandse film en een zeer spannende. We raden deze aan om je natuurlijk even uit het stramien van het leren voor examens te halen, maar mocht je nog oefening nodig hebben dan kan het kijken van de film ook helpen. Zet de film aan, pak een stuk papier en schrijf de woorden en zinnen op waarvan je niet zeker weet hoe die geschreven moeten worden. Zoek later de goede antwoorden op in de ondertiteling of op internet. Ontspanning en leren tegelijk, prima toch?

Morgen zijn we weer terug met adviezen voor de vakken Muziek voor het VMBO en Tekenen, Handenarbeid en textiele werkvormen voor de HAVO. Tot morgen!

Lees natuurlijk ook de examenhulp op GamesNET om tips over games te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren