Nederlandse charts week 18 – Dead Island: Riptide op twee en een opvallende nummer één

Ook deze zaterdag staan er weer nieuwe charts klaar en er zijn enkele opvallende verschuivingen waar te nemen. Zo is de nummer één van de afgelopen weken, Luigi’s Mansion 2, verslagen, het spel daalt ineens naar de zesde plek. De eerste plaats wordt opvallend genoeg overgenomen door het vorig jaar verschenen Skylanders: Giants.

Onder deze game zien we enkele nieuwe spellen, op de tweede en vierde plaats staat Dead Island: Riptide daartussenin staat de, door Wester zeer matig beoordeelde, 3DS-titel LEGO City Undercover: The Chase Begins. Het is nu uiteraard de vraag hoe lang deze games het in de charts vol weten te houden, aangezien de nieuwkomers van vorige week, Injustice: Gods Among Us en Fire Emblem: Awakening, alweer verdwenen zijn uit de top tien.

In de lagere regionen van de charts zien we tot slot weer de bekende titels als Call of Duty: Black Ops II, Just Dance 4 en FIFA 13. Wel valt op dat SimCity voor het eerst sinds de release in februari niet meer in de charts staat.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (5) Skylanders: Giants – Wii
2. (n) Dead Island: Riptide – PlayStation 3
3. (n) LEGO City Undercover: The Chase Begins – 3DS
4. (n) Dead Island: Riptide – Xbox 360
5. (2) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
6. (1) Luigi’s Mansion 2 – 3DS
7. (8 ) Assassin’s Creed III – PlayStation 3
8. (4) Just Dance 4 – Wii
9. (-) Assassin’s Creed III – Xbox 360
10. (9) FIFA 13 – PlayStation 3

  1.   
    See4urSelf's avatar

    En dan is natuurlijk de vraag: Verkoopt Skylanders nu opeens zo goed? Of verkoopt de rest zo matig dat het stabiel verkopende Skylanders aan de top is komen te staat?

  2.   
    spacebuster's avatar

    See4urSelf schreef, "En dan is natuurlijk de vraag: Verkoopt Skylanders nu opeens zo goed? Of verkoopt de rest zo matig dat het stabiel verkopende Skylanders aan de top is komen te staat? "

    Skylanders in de aanbieding natuurlijk. Is een leuke game voor de wat jongere gamer. Vooral het sparen van de plastic figuren en het inbrengen in het spel van deze figuren doet het erg goed bij de gamers. Heb al menig kind met veel moeite een figuur uit zien zoeken en aan zijn ouders horen vragen hoelang het duurt voordat hij er weer een kon kopen.
    Goeie strategie , goede presentatie van de figuren, verslavend, en het staat gewoon leuk voor je spelcomputer die op lichtende portal en de giant figuren met licht effecten