Gamersnet.nl

Gerucht: Beslissing altijd online op de nieuwe Xbox aan de ontwikkelaar

Voor de nieuwe Xbox is niet per se een internetverbinding nodig. Het besluit of die verbinding nodig is komt volgens geruchten namelijk in de handen van de ontwikkelaars van games. Dat meldt de Amerikaanse gamesite Polygon. Ontwikkelaars kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel een internetverbinding te vereisen wanneer de game voor het eerst wordt opgestart. Op deze wijze kunnen ze controleren of de titel wel rechtmatig is aangeschaft.

Vorige maand wisten we al te melden dat de nieuwe Xbox volgens geruchten constant online moet zijn om erop te kunnen gamen. Dit zou door Microsoft in het leven geroepen zijn om piraterij tegen te gaan. Eerder zagen we een dergelijk systeem al terug op de pc.

Polygon heeft het nieuws van een anonieme woordvoerder van Microsoft. Het gerucht is dus nog niet officieel bevestigd door Microsoft. Oftewel: houd de eer aan jezelf en neem het voor nu nog niet al te serieus. Op 21 mei vindt de officiƫle onthulling van de nieuwe Xbox plaats. Houd GamersNET in de gaten voor de keiharde feiten die daar gepresenteerd gaan worden.