THQ moet nog 200 miljoen dollar aan royalties uitbetalen

Begin dit jaar ging THQ officieel failliet. Het bedrijf moest al zijn bezittingen verkopen en bleef met een flinke restschuld zitten. Nu blijkt dat deze restschuld hoger is dan gedacht, want uit een recent rapport is gebleken dat THQ nog zo’n 200 miljoen dollar aan royalties moet uitbetalen!

Zo heeft Double Fine Productions nog 595.000 dollar aan royalties tegoed, vanwege de release van Costume Quest en Stacking op PlayStation Plus. Ook Codemasters en Microsoft willen dat THQ flink wat centjes ophoest.

Opvallend genoeg vinden we zelfs Brian Farrell, Jason Kay en Jason Rubin, drie mensen die een zeer hoge positie vervulden bij THQ voordat de uitgever failliet ging, op het lijstje van schuldeisers terug. Farewell wil 6,4 miljoen dollar zien omdat hij volgens zijn contract zonder reden is ontslagen. Kay eist 2,1 miljoen dollar vanwege pensioenverplichtingen en Rubin beweert recht te hebben op 2,1 miljoen dollar omdat THQ hem niets had verteld over de financiële situatie toen hij de baan accepteerde.

Het moge duidelijk zijn: de soap rondom THQ is nog lang niet ten einde.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Maar als falliet is en alles is verkocht wat over was francise en panden + inhoud dan krijgt bank eerst en rest word verdeeld en als dan nog schuld is heb je pech gehad.