Metro: Last Light krijgt mogelijk PlayStation 4-port

Neem het nieuws met een tikkeltje zout, maar de kans lijkt groot dat Metro: Last Light van een PlayStation 4-port wordt voorzien. Naar verluidt wordt het spel direct tijdens de release al voorzien van een PS4-versie, zodat je meteen aan de slag kunt als je straks de nieuwe console van Sony in huis hebt.

Dit nieuws kwam aan het licht tijdens een gesprek met creative director Andrew Prokhorov van 4A Games. Hij vertelde dat een PlayStation 4-versie in ontwikkeling is en dat deze al direct op de (PlayStation-)disc staat als straks de andere versies worden uitgebracht.

Ook liet Prokhorov weten dat een DLC Season Pass tot de mogelijkheden behoort, waarmee spelers vijf stukken extra content kunnen vergaren. Hierbij valt te denken aan verhalende missies vanuit het perspectief van andere personages. Er zou pas na het afronden van de game gewerkt worden aan de DLC, wat suggereert dat de DLC in elk geval niet op de disc aanwezig is.

Ten slotte werd ook nog even aangestipt dat er mogelijk een op zichzelf staande multiplayergame in ontwikkeling is. Deze zou als download, bijvoorbeeld in de vorm van een XBLA-game, worden uitgebracht.

Het wachten blijft op een formele bevestiging van uitgever Deep Silver om deze geruchten te bevestigen.

  1.   
    Hillianii's avatar

    Mooizo!