Nieuwe demo CryEngine 3 benadert fotorealisme

Dat de CryEngine 3 niet alleen wordt gebruikt voor games, bewijst het Franse bedrijf Enodo. Zij gebruiken de engine namelijk om interactieve 3D-modellen te maken voor industriële doeleinden.

Dat ook dit hele mooie resultaten op kan leveren, bewijst het bedrijf met onderstaande demonstratievideo. Tweeënhalve minuut lang worden we verwend met oogverblindend mooie beelden van onder andere een savanne, een stad en een garage. Als dit is hoe games er over een paar jaar uit zullen gaan zien, kan de toekomst wat ons betreft niet snel genoeg komen.

Tip: bekijk de video in 1080p-kwaliteit!

  1.   
    Hillianii's avatar

    En het gaat nog beter worden komende jaren!

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ziet er echt vet uit zie het al voor me om zo GTA te spelen 8)

  3.   
    cookymonster's avatar

    Ziet er best wel indrukwekkend uit maar ik vind toch dat we nog ver weg staan van werkelijk fotorealisme, het ziet er met momenten echt nog wel gamie uit vind ik. Niet dat ik dat erg vind, ik hou er zelfs van dat je ziet dat games niet echt zijn 😉

  4.   
    Talska's avatar

    Ach ja Battlefield 3 kwam eigenlijk onverwachts met goeie kwaliteit. Voor zover ik dat toen op de pc speelde is het een enorm verschil met een xbox. Maar dat geeft niet.

    Dit soort kwaliteit vraagt om een goeie console (zou het trekken) met 24 spelers schietend en wel? denk dat het dan niet meer zo soepel draait. Dus ja dit kan nog wel duren alvoor dit goed ontwikkelt is.

  5.   
    JV0472's avatar

    Prachtige beelden, maar je hardware zal het weten .. Bij sommige scene’s lijkt het zoals eerder geschreven wel ng op een game, waar staan we dan binnen enkele jaren 😮

  6.   
    Tom's avatar

    Maar wanneer komen de aliens dan?

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit is gemaakt door een Frans bedrijf wat zich bezig houd met dit soort projecten.

    Hier een ander video van hun,
    http://www.youtube.com/watch?v=EySdWbR4qcg

    Dit is hun website,
    http://www.enodo.fr/
    Ik ken ze al een tijdje, geweldige gasten dat ze dit soort grafische pracht kunnen neerzetten.
    Dit zijn projecten wat niet voor gamers zijn bedoelt, maar industrie, architectuur, openbaar vervoer en nog veel meer.

    Dit is vergelijkbaar met Realtime Immserive, uitsluitend bedoelt voor training programma’s voor overheids instellingen wat zich bezig houden met de defensie, vergelijkbaar met VBS van Bohemia Interactive maar dan gebaseerd op Cryengine 3.

    http://www.youtube.com/watch?v=-V396uuiAsU

    Cryengine 3 heeft een ongekende kracht in zich schuilen, ik werk ook met deze engine. Je kunt er echt alles mee, met haar scherpe grafische pracht.

  8.   
    D_Dog's avatar

    Grand Theft Realism 😛 Vraag me af waar dit allemaal naartoe gaat in de toekomst.

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Ziet er super mooi uit.

  10.   
    3333/3333's avatar

    Dit is nauwelijks te vergelijken met de graphics in een game, als een game er exact uit zou zien als deze video zou de game onspeelbaar zijn door de 24 fps en de grote hoeveelheid motion blur om inperfecties te verhullen.

  11.   
    GBA43's avatar

    Wauw ziet er goed uit! Alleen is het natuurlijk wel zo dat dit soort filmpjes altijd qua grafische vormgeving stukke mooier zijn dan in-game.