Sony vraagt trademark aan op The Order: 1886; nieuwe IP van Guerrilla?

Oplettende speurneuzen merkten op dat Sony een trademark heeft aangevraagd op de naam “The Order: 1886”. Uit de gegevens blijkt dat Sony deze naam zal gaan gebruiken voor “computer game software” en “video game software”.

Vorige maand registreerde Sony Computer Entertainment Europe de naam “The Order” al bij de Benelux Office for Intellectual Property. Aangezien Nederland onderdeel is van de Benelux, gaan er momenteel geruchten dat The Order een nieuwe IP is van de Amsterdamse Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games. Het Amerikaanse tijdschrift Edge liet in november 2011 al weten dat Guerrilla werkt aan nieuwe IP, onder leiding van Mathijs de Jonge. De Jonge trad in het verleden op als game director van Killzone.

Noch Sony, noch Guerrilla heeft gereageerd op de geruchten. We hopen spoedig meer duidelijkheid te kunnen scheppen.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Had hier gisteren nog een forumpost van willen maken. Maar ik zie dat jullie de link met Guerrilla Games zelf ook al gelegd hebben.

  Lijkt me duidelijk toch? Hoeveel Sony studio’s staan er in de Benelux? Precies, dat is er maar één. Daarbij was de aanvraag voor het trademark ook nog eens in het Nederlands. 😉

  Ik ben wel benieuwd wat voor game het zal worden. En waar het over zal gaan.

 2.   
  JV0472's avatar

  Benieuwd wat het gaat worden !

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Het is allang bekend dat guerrilla met nieuwe IP is benieuwd wat het gaat worden en welke stijl.