Razer lanceert bèta van Razer Comms; voicechat voor gamers

Na je online groepsgesprekken in TeamSpeak, Xfire en Skype, is het nu ook mogelijk om te voicechatten met medegamers via Razer Comms, een communicatieprogramma van het merk Razer. De hardwarefabrikant staat doorgaans bekend om de productie van speciale toetsenborden en muizen voor gamers, maar lijkt nu haar horizon te verbreden. Razer poogt gamers ook te helpen door audiosoftware te leveren, die gericht is op voicechatsessies tijdens games. Razer Comms, dus.

De open bèta van Razer Comms is inmiddels van start gegaan. Enthousiaste testers kunnen de software alvast gratis downloaden via de bijbehorende webpagina op Razerzone. In onderstaand promotiefilmpje toont Razer wat allemaal te verwachten als je met Razer Comms speelt.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik vrees dat dit niet zo snel zal aanslaan, Teamspeak en Ventrilo hebben al miljoenen gebruikers. Om iedere gebruiker over te laten stappen is natuurlijk een moeilijke zaak.

    Daarnaast is dit niks vernieuwend want Ventrilo heeft ook de mogelijkheid om ingame te blijven. Dit deed ik met één van de bekenste corporation in Eve Online. De namen verschenen in beeld wanneer iemand begon te praten.

    Daarnaast heeft bijna iedere Multi-player game een chat channel..

  2.   
    NoFearz's avatar

    Teamspeak heeft er ook een plugin voor.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nou … Ik ben er niet echt enthousiast over hoor – Teamspeak heeft een G15 plug-in, Het lijkt me sterk dat Razer een plug-in gaat ontwerpen voor de concurrent.

  4.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik ben al blij genoeg met mijn Xbox Live party chat. 😀

    Maar ik ben wel benieuwd naar de Razer game laptop.