Ex-producer vraagt zich af of DICE de ballen heeft om vervolg Battlefield 2142 te maken

Battlefield 4 zal straks veel gamers weten te bekoren, maar de recente onthulling van de titel kwam voor sommigen toch als een lichte teleurstelling. Zij hadden liever eerst Bad Company 3 of een opvolger van Battlefield 2142 gezien. Ook Gordon van Dyke, de man die acht jaar geleden werkte aan Battlefield 2142, zou een vervolg op zijn game zeer appreciëren.

Dat liet hij via Twitter weten. Hij vraagt zich echter af of DICE wel de ballen heeft om de commercieel veilige, moderne setting te verlaten en het roer drastisch om te gooien:

BF2142 successor on Frostbite Engine would be amazing, but does DICE got the balls to leave the safe haven of a modern war setting? Hope so.
Van Dyke geeft toe dat Battlefield 2142 niet zijn volledige potentieel heeft bereikt, maar tegelijkertijd benadrukt hij dat met nieuwe technologie en een goede leider dit keer wel alles uit de serie gehaald kan worden:
When I worked on BF2142 we definitely didn’t hit the games full potential, and I think under the right leadership they could now.
Zou jij graag een nieuwe futuristische Battlefield-game zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  1.   
    Zash's avatar

    Ik hoop dat er weer een vervolg op komt. Die titan mode vond ik wel vet gemaakt 8)

  2.   
    railgun's avatar

    Ik zou heel graag een vervolg willen zien! Lijkt me super vet 😆

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zie liever bad company 3 komen dan 2142 vervolg.

  4.   
    Neolite's avatar

    Titan mode was verfrissend en heerlijk om te spelen. Een game modus waar veel te weinig mee gedaan is en ik zie het helemaal zitten om een opvolger te spelen.