Lot van Medal of Honor-ontwikkelaar Danger Close zeer onzeker

Medal of Honor: Warfighter was geen fraai product. Dat weten wij, dat weten jullie en dat weet uitgever Electronic Arts ook. Vrij snel na de release van de game doken al de eerste geruchten op dat ontwikkelaar Danger Close in zwaar weer zou verkeren. De hele Medal of Honor-franchise staat voorlopig in de ijskast en bij EA vallen gedwongen ontslagen. Toch wil men geen uitspraak doen over het lot van Danger Close. Het is dus nog onduidelijk of de studio nog steeds open en actief is. Woordvoerder Tiffany Steckler vertelde:

EA is sharpening its focus to provide games for new platforms and mobile. In some cases, this involves reducing team sizes as we evolve into a more efficient organization. Unfortunately we don’t disclose impact on individual teams or locations.
Het blijft een vreemde zaak dat EA niet op zijn minst ontkent dat Danger Close gesloten is. Een sluiting lijkt echter voor de hand te liggen. Een korte blik op de LinkedIn-profielen van andere Danger Close-medewerkers laat zien dat veel mensen de studio hebben verlaten de afgelopen maanden. Grote namen zoals studiobaas Greg Goodrich en creatief leider Richard Farrelly vertrokken vorig jaar al.

EA heeft al vaker gesuggereerd dat men zou stoppen met de Medal of Honor-serie als Medal of Honor: Warfighter niet zou aanslaan bij consumenten. Dit lijkt nu ook directe gevolgen te hebben voor Danger Close.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Het is het blijft een Call of duty-game met een Battlefield jasje. Ik heb me wel vermaakt met de campaign en multiplayer, maar ik vond de potjes in multi te kort.

  2.   
    Talska's avatar

    Mooi na tig jaar MOH, tijd voor iets anders.

    Als Activision nu ook eens wakker wordt.

    Maak eens een leuke FPS game, een goeie nazi game met frosbite 2/3 remake van COD 1 😛 😆

  3.   
    Supermanneke's avatar

    Beter keren ze gewoon terug naar WO2. Ik mis echt een beetje de WO2 shooters met kwaliteit. Ik vond persoonlijk de nieuwe MoH (en Warfighter) niet slecht maar ’t kon gewoon niet op tegen CoD en BF.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Mejunior schreef, "Beter keren ze gewoon terug naar WO2. Ik mis echt een beetje de WO2 shooters met kwaliteit. Ik vond persoonlijk de nieuwe MoH (en Warfighter) niet slecht maar ’t kon gewoon niet op tegen CoD en BF."

    Helemaal mee eens! Desnoods keren ze terug naar de lineare single player zoals in de eerste delen, die waren echt geniaal.

  5.   
    Hitman047's avatar

    Zover ik weet is de studio een tijdje geleden al opgeheven. Een deel van het personeel is overgeplaatst, o.a. om aan Command and Conquer en Battlefield 4 te werken, de rest is ontslagen.

    Beetje vaag dat EA geen officiële verklaring wil geven.

  6.   
    D_Dog's avatar

    WW2 game meets Band of Brothers.
    Beste WW2 serie, en dan zoeits in een game jasje? Heel graag!