Matige maand voor Gears of War: Judgment en God of War: Ascension

Gears of War: Judgment en God of War: Ascension hebben het qua verkopen vrij matig gedaan in de maand maart, zo blijkt uit een rapport van de analisten van Cowen & Company. Zo zou Gears of War: Judgment zijn blijven steken op 425.000 verkochte exemplaren. Ter vergelijking: Gears of War 3 verkocht meer dan 2 miljoen keer in de eerste maand na de lancering. God of War: Ascension deed het niet veel beter: 360 duizend verscheepte exemplaren in maart, in tegenstelling tot 1,1 miljoen verkochte exemplaren van God of War 3 in de eerste maand. Hierbij gaat het overigens om cijfers voor de Verenigde Staten, niet wereldwijde aantallen.

Cowen & Company had verwacht dat de games eind maart nog wel beter zouden verkopen, maar dit bleef uit. Ook gaan de analisten er vanuit dat de verkoopcijfers van consoles en handhelds een stuk slechter zijn in vergelijking tot dezelfde periode in 2011.

Er is echter ook een lichtpuntje te ontdekken, want de verkoop van pc-games is naar verwachting met 66 procent gestegen. Grote reden hiervoor zijn de releases van SimCity en StarCraft 2: Heart of the Swarm. En als laatste, positieve noot meldt het rapport dat BioShock Infinite in 10 dagen tijd 665.000 keer verkocht is in de Verenigde Staten. Dit aantal zal inmiddels veel hoger liggen.

Een grote schok dat grote franchises als Gears of War en God of War het zo matig hebben gedaan? Wachten we met smart op de nieuwe generatie consoles en bijbehorende games? De tijd zal het leren…

  1.   
    NoFearz's avatar

    Ik denk toch dat veel mensen niet veel zin hadden in een proloog voor Gears of War.

  2.   
    OllieDenZotn's avatar

    Gears of war judgment is dan ook veel minder in vergelijking met de andere gow’s

  3.   
    3333/3333's avatar

    Wellicht dat steeds meer gamers ook gewoon de huidige generatie consoles zat zijn en naar de pc overstappen. Geef ze eens ongelijk, de kloof tussen de pc en de huidige consoles is echt enorm.

  4.   
    Vinstaro's avatar

    1 simpele reden, het zijn eigenlijk alle 2 tussendelen, niks te maken met het ‘echte verhaallijn’ als God of War 4 uitkomt dan gaan ze weer dezelfde kant op.En dit is allemaal mijn mening.

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Ik heb zelf wel zin om god of war te spelen maar wacht gewoon op de prijs daling dan ga hem zeker halen.

  6.   
    dmb97's avatar

    Deze gear of war vond ik ook lang niet zo goed eerdere delen die heb ik altijd gepre-order deze heb ik zelf niet eens gehaald heb hem wel uitgespeeld maar vond hem niet goed genoeg om voor de volle prijs te kopen wacht wel tot hij een geeltje is.

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    NoFearz schreef, "Ik denk toch dat veel mensen niet veel zin hadden in een proloog voor Gears of War."

    Of God of War, ik ben echt een dikke fan van de franchise maar het was gewoon klaar, af, met God of War III en Gears of War 3. En hoe graag ik ook weer in de voeten van Kratos wilden stappen was ik niet echt laaiend enthousiast na het uitspelen van Ascension of het gevoel van “WOW wat een einde, wat een verhaal” wat ik wel had met God of War III.

  8.   
    NLkevvNL's avatar

    Ik vind dat de laaste gears tegenvalt. ik heb ze alle 4. ik vond 1 2 3. veel mooiere vehaarlijn hebben en humor van baird

  9.   
    Talska's avatar

    Ga vandaag beginnen aan 2e deel 😆