Minecraft-maker verkozen tot op één na invloedrijkste persoon ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift Time stelt elk jaar een lijst samen van de meest invloedrijke personen ter wereld. Via de website van Time konden bezoekers hun stem uitbrengen en Markus “Notch” Persson, de maker van Minecraft, is geëindigd op de tweede plaats.

Boven hem staat Mohamed Morsi, de president van Egypte. Stemmen is inmiddels niet meer mogelijk en de redactie van Times zal, mede aan de hand van de uitslag, de lijst gaan samenstellen.

Persson reageerde via Twitter als volgt op de uitslag:

Context: Somehow I’m #2 in the time “100 most influential people” list. HUGE honor, of course (<3), but I just made a game.
De ontwikkeling van het volgende project van Notch, 0x10c, is tijdelijk gestaakt. Het is niet bekend wanneer hij de draad weer oppakt.

  1.   
    Jarek's avatar

    Wat is de reden dat 0x10c tijdelijk gestaakt is?

    Hopelijk is het niet omdat hij in de lijst op twee staat en daardoor zichzelf iets te goed is gaan vinden.

  2.   
    Goldcobra's avatar

    Wut?! Zijn de meest invloedrijke mensen niet mensen als de president van Amerika, of de eigenaar van een of ander groot bedrijf ofzo? De maker van een game kan toch nooit zo belangrijk zijn? En ik kan me niet voorstellen dat de president van Egypte zo belangrijk is, vergeleken met de leiders van bijv China en Amerika…

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Goldcobra schreef, "Wut?! Zijn de meest invloedrijke mensen niet mensen als de president van Amerika, of de eigenaar van een of ander groot bedrijf ofzo? De maker van een game kan toch nooit zo belangrijk zijn? En ik kan me niet voorstellen dat de president van Egypte zo belangrijk is, vergeleken met de leiders van bijv China en Amerika…"

    Je hebt helemaal gelijk. Ten eerste is Notch helemaal niet zo groot (denk aan CEO’s van EA en Blizzard-Activision), ten tweede de Egyptische president?

    Alsof de President van een woestijn (niet lullig bedoelt) meer invloedrijk is dan de President van de VS, of Poetin.

    Wat voor invloed kan een game-developer in hemelsnaam hebben? Echt ongelooflijke onzin dit, hoe wordt dit bepaald?

  4.   
    Hitman047's avatar

    Relax. Dit was alleen nog maar de publieke voorverkiezing, die tot op zekere hoogte bepaald wie er op de lijst komen.

    De daadwerkelijke lijst wordt samengesteld door de redactie van TIME, en verschijnt volgende week. 😉

  5.   
    Flapjack's avatar

    DGonlag2″][quote=”Goldcobra schreef, "Wut?! Zijn de meest invloedrijke mensen niet mensen als de president van Amerika, of de eigenaar van een of ander groot bedrijf ofzo? De maker van een game kan toch nooit zo belangrijk zijn? En ik kan me niet voorstellen dat de president van Egypte zo belangrijk is, vergeleken met de leiders van bijv China en Amerika…"

    Je hebt helemaal gelijk. Ten eerste is Notch helemaal niet zo groot (denk aan CEO’s van EA en Blizzard-Activision), ten tweede de Egyptische president?
    Alsof de President van een woestijn (niet lullig bedoelt) meer invloedrijk is dan de President van de VS, of Poetin.
    Wat voor invloed kan een game-developer in hemelsnaam hebben? Echt ongelooflijke onzin dit, hoe wordt dit bepaald? [/quote]
    Macht is niet altijd invloed.. Ik bedoel Notch heeft kennelijk met zijn game meer mensen bekijkt dan president Obama.. Minecraft is wereld beroemd geworden en heeft een hele industry op zijn kop gezet. Ik bedoel wat Rutte allemaal lult in den haag maakt mij nie zoveel uit. Sterker nog ik denk dat bijv om maar een slecht voorbeeld te noemen dat Justin bieber meer invloed heeft dan een europarlementariër, niet perse meer macht maar Cker wel meer invloed, iedereen kent bieber maar niets is wat van die mensen op die in Brussel zitten…. Precies.

  6.   
    kik421's avatar

    Dit is de persoonlijke mening van mensen.

    Het geeft geen reëel beeld. 😉