Dota 2 passeert League of Legends als populairste pc-game in het Westen

Uit gegevens van het bedrijf DFC Intelligence is gebleken dat Dota 2 de meest gespeelde pc-game is in Noord-Amerika en Europa. Hiermee heeft de MOBA-game van Valve het gratis League of Legends van Riot Games in het eerste kwartaal van 2013 ingehaald als populairste pc-game. Op een gepaste afstand van beide free-to-play MOBA-games volgt nummer drie World of Warcraft. Opvallend genoeg is de enorme opmars van Dota 2 niet ten koste gegaan van League of Legends, het aantal spelers van Riot Games’ spel is min of meer gelijk gebleven:

Usage of League of Legends has been steady the past year and surprisingly the huge success of Dota 2 did not seem to cut into its popularity as much as would be expected
DFC Intelligence baseert deze analyse op data van meerdere bronnen, waaronder real-time stats van de 23 miljoen gebruikers van het programma Xfire. In de analyse worden geen casual en browser-based games meegenomen.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Toch vind ik lol leuker. Dota is nog te hardcore. Misschien ga ik dota nog een kans geven.

  2.   
    Jarek's avatar

    Ik vind niet dat je xfire voor zo’n onderzoek moet geloven.

    Ik heb behoorlijk veel mensen op xfire die altijd LoL op de achtergrond aan hebben staan zonder dat ze spelen en zo in plaats van een 1-4 uur wat ze spelen dus 9-20 uur per dag op hun xfire hebben staan.

    Hetzelfde geld voor andere games denk ik. 😉

  3.   
    DGonlag2's avatar

    Tja, en de meeste spelers hebben vast geen xfire. Zullen denk ik wat meer hardcore gamers zijn, niet te vergelijken dus.

    Vond DOTA2 overigens voor geen meter spelen, maar heb er ook niet zo heel veel tijd ingestopt (om dezelfde reden). LoL vond ik veel makkelijker instappen. Ik denk dan ook dat LoL veel meer gespeeld word (ook veel meer casual gamers en die zijn waarschijnlijk niet bezig met xfire e.d.)

  4.   
    Gunrunner120's avatar

    Dota is niet te hardcore, je kan ook gewoon op een ander niveau spelen.

  5.   
    Goldcobra's avatar

    Hmmm, ikzelf vind Dota niet zo geweldig (heb LoL btw nog nooit gespeeld, dus daarover kan ik niet oordelen)

  6.   
    grassyfuzz's avatar

    Ik vind dota 2 wel leuk maar nu zitten er constant leavers of mensen die connectie problemen hebben.. waardoor ik toch maar terug naar lol ben gegaan.

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Tja, en de meeste spelers hebben vast geen xfire. Zullen denk ik wat meer hardcore gamers zijn, niet te vergelijken dus.
    Vond DOTA2 overigens voor geen meter spelen, maar heb er ook niet zo heel veel tijd ingestopt (om dezelfde reden). LoL vond ik veel makkelijker instappen. Ik denk dan ook dat LoL veel meer gespeeld word (ook veel meer casual gamers en die zijn waarschijnlijk niet bezig met xfire e.d.)"

    Even voor de duidelijkheid, Xfire was één van de methodes waarmee data verkregen werd, er is echter ook op andere manieren data verzameld. 🙂

  8.   
    NoFearz's avatar

    Ikzelf vond dit soort spellen niet leuk. Ik had beiden al eens gedaan. Beide keren haakte ik gelijk af, omdat de moeilijkheidsgraad toch wel hoog ligt. Nu ben ik opnieuw begonnen aan Dota 2 en heb inmiddels een aantal potjes afgemaakt en zelfs gewonnen. Ik heb nu een aantal potjes met vrienden gespeeld en dit vind ik veel leuker.

    Dota 2 heeft wel de optie om makkelijk een top-rated build te selecteren dat je in de goede richting wijst met elke heroe die er maar is. Zo zit ik niet te lang naar de shop te staren, terwijl ik last-hits moet gaan uitdelen.

  9.   
    cookymonster's avatar

    Ik speel ze nu gewoon beide 😛

  10.   
    Goregash's avatar

    Begon met LoL en ben geëindigd met Dota 2. Omdat Dota grafisch wat mooier was dan LoL en de mogelijkheid er is om alle heroes kosteloos uit te proberen ben ik doorgegaan met Dota 2.

    Was zeker wennen in het begin qua heroes en shop(s). Helemaal de T(Teleport) die pleite was 🙁
    Je ontvangt heel snel schade en je killt ook heel snel early game. Dat was ik niet gewend dus dat leidde tot mijn
    eerste potjes mega veel feeden. Nu speel ik veel voorzichtiger in het begin tot het tijd word om los te barsten tot ware
    ganksquad. PvP is ook heel leuk, maar ik merk wel dat je een redelijk goed team nodig hebt want AI doet alles nou eenmaal volgens het protocol en Humans zijn meer sneaky en onvoorspelbaar 🙂

    De Hero Builds is een uitstekende toevoeging. Dit helpt je bij nieuwe heroes om een goede build te maken. Er zitten builds bij die zelfs helemaal uitleggen bij elke ability of item wat het doet en waarom je deze moet gebruiken.

    Mijn grootste minpunt aan Dota 2 is alleen de updates xD het zijn er zo ziek veel soms dat ik na een potje moet reloggen

  11.   
    Fox's avatar

    Daarom moet ik met Dota2 nog steeds 5 min wachten voor een match en bij LoL 10 sec?