Voormalige Metroid Prime-ontwikkelaars werkten aan Mega Man FPS

Dit nieuwsbericht valt toch wel in de categorie “dat had best wel tof kunnen worden”. Volgens recente informatie heeft een trio van belangrijke Metroid Prime-ontwikkelaars gewerkt aan een Mega Man first-person shooter. Deze reboot van de serie was getiteld Maverick Hunter, maar de game zal nooit het levenslicht gaan zien.

Hoewel niemand formeel op het nieuws wil reageren, zijn er toch wat beelden opgedoken van de helaas geannuleerde titel. Het gaat hier om een zogeheten “proof of concept“, dus nog niets van een uiteindelijk product.

De game was volgens de berichten al eind 2010 geannuleerd, nadat de grote man achter Mega Man, Keji Inafune, vertrok bij Capcom. De blauwe superheld kent overigens wel meer tegenslagen de laatste jaren. Zo werd ook de productie van Mega Man Legends 3, Mega Man Universe en Mega Man Online voortijdig gestopt.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Damn… 😮 Zo FPS dat het stiekem toch nog wel een beetje tof is. T’s onwijs jammer hoe de grote man achter Mega Man het zomaar heeft achter gelaten, terwijl Capcom eigenlijk wel de rechten heeft. Ik hoop dat ze weer snel iets met Mega Man oppakken en weer wat aandacht geven, maakt mij niet uit in wat voor vorm ze het gooien als ze het maar goed doen.

  2.   
    WesterW's avatar

    Die geluidseffecten, animaties en stijl: onmiskenbaar Metroid Prima-achtig. Had zeker potentie gehad…

  3.   
    NightHawk's avatar

    Mega Man fans hebben ook nog niet veel chance gehad deze generatie joh