Onthulling Xbox 720 nadert; meer geruchten wijzen op 21 mei

Verplichte internetverbinding of niet, het wachten blijft op de onthulling van de nieuwe Xbox. Microsoft was oorspronkelijk van plan om eind april de nieuwe console te tonen, maar volgens steeds meer bronnen is dit uitgesteld tot 21 mei.

Onder andere de ervaren “Windows watcher” Paul Thurrot en enkele andere bronnen wijzen op 21 mei als de datum waarop Microsoft haar nieuwste console aan de wereld zal tonen. Een bron van The Verge meldde:

Windows watcher Paul Thurrott revealed recently that Microsoft is planning an Xbox event for May 21st, and we understand this date is accurate. This is the tentative date for a next-generation Xbox announcement, but Microsoft had originally planned an April 24th event. Sources familiar with Microsoft’s Xbox plans have revealed that the event will be at a small venue with a focus on providing the very first details on the next Xbox, codenamed Durango, and Microsoft’s plans for Xbox in 2013.
We zullen dus nog een paar weken langer moeten wachten op een eerste onthulling. Na verwachting grijpt Microsoft de E3 in juni met beide handen aan om de nieuwe console (en games) uitgebreid te presenteren.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  geruchten,geruchten,geruchten, ik wacht gewoon rustig af 8)

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Zou leuk zijn als ze op die datum een persconferentie houden maar het blijft wachten op officieel aankondiging.
  Opvallend vind ik in bericht dat ze eerst april zouden doen en uitgesteld is na mei net of ze nog wat moesten veraderen nu sony is geweest want aan de persconferentie werken ze wel lang aan.

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Nu ben ik wel erg benieuwd naar de next-gen Xbox. eind april of eind mei? Wel of geen altijd online? Tweedehands games of niet? Kinect ingebouwd? Hoe komt de controller eruit te zien?

  Ik hoop dat de controller net als de Razer Onza Tournament Edition controller wordt zodat je je sticks kan instellen en een lekkere d-pad met lichtgevende actieknoppen, maar dan wel met de triggers van de huidige Xbox 360 controller die je lekker in kan drukken. 😀

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dus ook Microsoft laat niet hun nieuwe Xbox console zien tijdens De onthulling / presentatie. 🙁

 5.   
  Wouter's avatar

  Een nieuwe Xbox aangekondigd op mijn verjaardag? Doe hem dan gelijk maar cadeau! 😆

 6.   
  spacebuster's avatar

  Het verschuiven van de datum voor presentatie heeft denk ik te maken met een aantal dingen.

  1.Ik denk dat microsoft zich de reacties van gamers heeft aangetrokken en kijken of er mogelijkheden zijn om van het model altijd online model aftestappen naar een” liefst” altijd online waarin je ook bij uitval van internet of server problemen gewoon kunt gamen.

  2. de games die bij de presentatie getoont gaan worden zijn nog niet op het gewenste niveau.

  3. De presentatie van de ps4 heeft er voor gezorgt dat er een aantal last minute aanpassingen worden gedaan aan de nieuwe xbox waardoor deze meer opvalt .
  Mogelijk “betere” mogelijkheden van de interface in combinatie met kinect waardoor er meer onderscheid is tussen ps4 en xbox.

 7.   
  Lucvz's avatar

  Zal me benieuwen. Ben ten eerste benieuwd hoe de xbox op de onthulling van de Playstation gaat reageren, hebben ze al een betere console in hun opinie of zijn ze toch verrast door het aantal nieuwe dingen bij playstation.

  Ook ben ik benieuwd naar de controller, die is eigenlijk gaat belangrijk zijn voor mijn keuze aangezien ik wel een goede grip wil voor het gamen.

  En ik ben benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van de xbox, gaan ze de internet echt een sleutel element maken en dat je eigenlijk niet zonder kan of kiezen ze toch voor een console waarmee je toch nog lekker ouderwets kunt gamen als op de huidige Xbox.