Microsoft nuanceert uitspraken medewerker over verplichte internetverbinding Xbox 720

Eerder vandaag kon je al op GamersNET lezen dat Adam Orth, creative director van Microsoft Studios, niets snapt van alle ophef rond de geruchten dat de nieuwe Xbox mogelijk een constante internetverbinding vereist. Orth vergeleek internet met elektriciteit (beide vallen immers weleens uit) en toen hij erop werd gewezen dat het internet in grote delen van de wereld instabiel is, antwoordde hij: “Why on earth would I live there?”

Deze ongenuanceerde uitspraak kon op veel kritiek van gamers rekenen en Microsoft heeft daarom snel een officiële reactie vrijgegeven. Daarin laten zij weten dat de uitspraken van Orth niet de mening van het bedrijf weerspiegelen. Tevens benadrukt Microsoft dat ze nog helemaal niet officieel hebben aangekondigd dat de nieuwe Xbox een constante internetverbinding vereist:

We are aware of the comments made by an employee on Twitter. This person is not a spokesperson for Microsoft, and his personal views are not reflective of those of the company. We have not made any announcements about our product roadmap, and have no further comment on this matter.
Verwacht wordt dat Microsoft de next-gen Xbox volgende maand zal onthullen. Hopelijk krijgen we dan meer opheldering.

 1.   
  lassieman's avatar

  Ik zit ook niet te wachten op een altijd online iets hoor. Het is gewoon niet zo handig, het internet kan uitvallen maar er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom je (tijdelijk) geen internet zou hebben.

  Zeker omdat de PS4 geen altijd internet heeft, zou dat toch wel een reden zijn om voor Sony’s console te gaan in plaats van de xbox.

 2.   
  GamerJaime's avatar

  Hopelijk wordt die Orth op het matje geroepen. Grap of niet, met dit soort uitspraken brengt hij Microsoft veel schade toe. Ik vind het een egoïst, en een lul. En zou het niet erg vinden als hem dit zijn baan zal kosten, maar zover zullen ze denk ik ook weer niet gaan bij Microsoft. Maar een officiële waarschuwing vind ik volkomen terecht. Wat een lul. Heb ik al gezegd dat ik hem een lul vind? Een l.u.l is het.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Je zou denken dat als ze geen gebruikmaken van een always online-beleid dat ze dat nu wel duidelijk zouden hebben gemaakt met die slechte publiciteit.

 4.   
  FishHookz's avatar

  Mensen kiezen hun consoles op het moment doormiddel van geruchten… Wacht gewoon even totdat ze iets bevestigen!

 5.   
  Hitman047's avatar

  @GamerJaime: Volgens de laatste berichten zou hij inderdaad ontslagen zijn.

 6.   
  GamerJaime's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "@GamerJaime: Volgens de laatste berichten zou hij inderdaad ontslagen zijn."

  Volkomen terecht dan.

 7.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik zou het heel erg vinden als je altijd online moet zijn op de next-gen Xbox. Ik had begin dit jaar twee weken lang geen internet vanwege een defecte router. Als dat mij nog een keer overkomt, dan zal ik dus twee weken niet kunnen gamen. Als Dit officieel is bij de next-gen Xbox, dan stap ik over naar Playstation.

 8.   
  Bones's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "@GamerJaime: Volgens de laatste berichten zou hij inderdaad ontslagen zijn."

  Dat soort lui kunnen bedrijven kapot maken, in dit geval de X-box, volkomen terecht dat deze man ander werk mag gaan zoeken.
  Ongelooflijk dat zo’n man in zo’n positie zoiets op Twitter plaatst.

  Het zou mij trouwen wel benieuwen of de X-box een soort Steam-box gaat worden, de geruchten worden op deze manier wel steeds sterker.

  Als ik ook maar iets te zeggen had bij Microsoft en ze hebben daadwerkelijk bedacht dat de X-box altijd online moet zijn, hoop ik en zou ik voor de toekomst van de X-box maken dat dat element uit de X-box wordt gehaald.
  Zou mij niets verbazen na al deze heisa dat de presentatie van de X-box met een paar maanden wordt uitgesteld om toch maar de gamer tegemoet te komen, want anders zou het tijdperk X-box wel eens voorbij kunnen zijn en Sony de leiding in de console markt weer op zich neemt.

  Na alle berichten de laatste maanden gevolgd te hebben komt de PS4 een stuk positiever in het nieuws dan de X-box 720, als MS verstandig is zorgen ze ervoor dat de X-box zich richt op gamen en niet op allerlei onzin, daar zijn andere apparaten voor.
  Maar tot nu toe zijn het geruchten, we zullen zien.
  Ik houd het toch wel bij de Playstation.

 9.   
  ShadyXL's avatar

  Als ze nou eens bevestigen dat de Xbox geen verplichte internetverbinding nodig heeft..

 10.   
  OllieDenZotn's avatar

  ShadyXL schreef, "Als ze nou eens bevestigen dat de Xbox geen verplichte internetverbinding nodig heeft.."

  Inderdaad zeg, of gewoon iets officieels omtrent dit gerucht!

 11.   
  blastpower's avatar

  playstation 4 moet je hebben niet xbox 720 !!!! 🙂

 12.   
  Wurmo 2000's avatar

  Ik hoop niet dat het verplicht is om internetverbinding te hebben,mijn verbinding valt weleens in de maand weg(de oorzaak hiervan is onbekend).Ik vind het een beetje overbodig,maar dat is mijn interportatie.Mij maakt het niet zoveel uit,toch kan ik hier geen begrip voor opheffen. 🙂

 13.   
  Wurmo 2000's avatar

  blastpower schreef, "playstation 4 moet je hebben niet xbox 720 !!!! 🙂 "

  Xbox is de beste console ter bestaan,niet boycotten jongeman 😉

 14.   
  nanathan's avatar

  Het lijkt me nogal dom om constant internet te moeten hebben om te gamen.
  Online gamen staat toch los van het offline gamen.
  Je moet al betalen om online te kunnen gamen bij microsoft dus dit lijkt me echt waanzinnig.

  Hopelijk gebeurt dit niet want je hebt zoiezo al electriciteit nodig en als men in de straat werkt wil men dat wel eens platleggen. Laat staan je internetverbinding die hier al niet altijd heel erg stabiel is.
  Hopelijk komt er met de Next-Gen wat innovatiefs en niet enkel mooie plaatjes.