Gas Powered Games door het leven als Wargaming Seattle; werkt aan Triple A

We kunnen rustig stellen dat het met Gas Powered Games niet heel erg goed gaat. De Amerikaanse ontwikkelaar nam vorig jaar de ontwikkeling vanAge of Empires Online over van Robot Entertainment. De nieuwe Age of Empires werd afgerond en via Microsoft Studios uitgebracht, maar het duurde niet lang of de ondersteuning op de game werd alweer stopgezet. Hun nieuwste project Wildman mocht het levenslicht nooit zien. De game zou worden gefinancierd met de hulp van Kickstarter, maar het uiteindelijke doel werd niet behaald en het nieuwste project werd geannuleerd.

De studio werkt nu alleen nog maar aan Kings and Castles. Helaas hebben we daar sinds de aankondiging begin 2010 nog maar weinig van vernomen. Financieel gezien zit de studio nu dus aardig aan de grond, maar toen was daar de redder in nood: Wargaming.net. De ontwikkelaar van onder andere het bekende World of Tanks, besloot de studio in februari van dit jaar over te nemen en voert nu een naamswijziging door. Daardoor gaat Gas Powered Games vanaf vandaag door het leven als Wargaming Seattle, vernoemd naar de woonplaats waar de studio is gevestigd.

Nog steeds heeft Chris Taylor, die de studio startte in 1998, de leiding over zo’n dertig man personeel en naar eigen zeggen zal dat getal nog zeker omhoog gaan. De studio werkt momenteel aan hun eerste game onder hun nieuwe naam Wargaming Seattle en volgens Chris Taylor wordt het een gratis te spelen Triple A-game met PvP-elementen. De vraag of een free-to-play Triple A-game mogelijk is, laten we aan jullie over. Wij hopen in ieder geval dat Wargaming, Chris Taylor en zijn team de studio financieel gezien weer een beetje op de rails kan krijgen.

  1.   
    Eichmann's avatar

    Dat kan interessant worden.

  2.   
    Ika Q's avatar

    Ik hoop dat het wat word met Gas Powered games. Hopelijk komen ze ooit met een echte Dungeon Siege game.

  3.   
    soldierarjan's avatar

    Ik hoop dat ze weer een strategie game gaan maken daar zijn hun erg goed in met supreme commander als laatste game.