David Hayter zegt na 15 jaar Metal Gear vaarwel tegen Snake

Het is de man die al vijftien jaar het icoon van Metal Gear vertolkt, David Hayter. Al negen games is hij de uitgesproken voice-over van Snake en Big Boss, maar plots is daar iemand voor in de plaats gekomen. Tijdens een gesprek in december kwam Hayter erachter dat hij niet nodig was voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Last December I got in touch with someone involved in the production. We got together for lunch, and he told me that they ‘wouldn’t be needing me’ on MGSV.
Kiefer Sutherland zal de nieuwe stem van Snake in Metal Gear Solid V worden. David Hayter heeft echter geen reden of uitleg gekregen waarom Kojima Productions voor iemand anders heeft gekozen.
To be clear, I love being a part of the world of Metal Gear. I admire its technological innovations, the gameplay, the political message of it all. But primarily, I love the fans of these games. Two grown men burst into tears upon meeting me at the Vancouver Fan Expo last year. Now that… is a rare and excellent role. You know you’re making an impact. And I love doing it.
De beste man gaat echter niet het bedrijf afsnauwen, maar hij bedankt juist zijn fans van Metal Gear. Hij vindt het fantastisch dat hij de afgelopen vijftien jaar deel heeft uit mogen maken van de reeks en vooral de fans zijn geweldig. Vorig jaar braken twee volwassen mannen in huilen uit op de Vancouver Fan Expo toen ze Hayter ontmoetten. Op die manier weet hij dat het iets met gamers doet. Graag zou David Hayter de rol van Snake zijn hele leven vertolken en het maakt hem dan ook een beetje ziek dat iemand anders dit heeft overgenomen.
Now it’s been fifteen years, nine games, and an enormous blast to undertake. If it were my choice, I would do this role forever. To hear anyone else’s voice coming from Snake’s battered throat, makes me a little ill, to be honest.
Voor de echte fan van Metal Gear zal Hayter altijd Snake blijven. Of denken jullie daar anders over?

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Ik wil het gewoon NIET geloven. Las het gisteren op Facebook en hoopte op een 1 april grap maar zou het dan toch kloppen? Dat zou echt fucking balen zijn. πŸ™ Hayter = Snake!

  2.   
    Hitman047's avatar

    Hayters gonna hayte. πŸ˜‰

    Maar serieus, wat is het toch met al die toffe voice-actors die tegenwoordig zomaar aan de kant worden gezet?

    David Hayter speelt Snake niet meer, Stephen Russell speelt Garrett niet meer, Michael Ironside is vervangen als de voice-actor Sam Fisher, David Bateson was bijna vervangen als de voice-actor van ’47 in Hitman Absolution; de lijst wordt steeds langer… πŸ™

  3.   
    GamerJaime's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Hayters gonna hayte. πŸ˜‰
    Maar serieus, wat is het toch met al die toffe voice-actors die tegenwoordig zomaar aan de kant worden gezet?
    David Hayter speelt Snake niet meer, Stephen Russell speelt Garrett niet meer, Michael Ironside is vervangen als de voice-actor Sam Fisher, David Bateson was bijna vervangen als de voice-actor van ’47 in Hitman Absolution; de lijst wordt steeds langer… πŸ™ "

    Ja nu je het zegt. Opvallend. Deze trend bevalt me totaal niet.

  4.   
    ckerigon's avatar

    Zou misschien met financiele zaken te maken hebben..
    Hoe langer je er werkt en goed werkt verricht, hoe duurder je word.. misschien was dat de reden wel.

  5.   
    ra38's avatar

    Er staat expliciet 1 april onder, het is Kojima gerelateerd en het is echt geen grap?
    πŸ˜•
    Net wanneer ik ze door denk te hebben doen ze zoiets..

  6.   
    GamerJaime's avatar

    ckerigon schreef, "Zou misschien met financiele zaken te maken hebben..
    Hoe langer je er werkt en goed werkt verricht, hoe duurder je word.. misschien was dat de reden wel. "

    Ik heb geen idee. Ik weet alleen dat Hayter nog 1x NIET de stem van Snake gedaan heeft, dat was volgens mij in metal gear guns of the patriots, en in dit deel draait het wederom om een wat oudere Snake aka Big Boss dus dat hij nu wederom niet de stem doet verbaasd me niet heel erg.
    Maar dat hij de stem nooit meer voor zijn rekening neemt wel. Ontzettend jammer!

  7.   
    firehopper211's avatar

    Ik had het al een beetje gemerkt in de nieuwe trailer van MGSV, ik vind het ontzettend jammer dat ze dit doen, want David Hayter is gewoon Snake! πŸ™

  8.   
    Rise Against's avatar

    Toch wel erg jammer, want David Hayter is gewoon Snake. Zal erg wennen worden!

  9.   
    toqeer's avatar

    tog wel verfrissend na jarenlange dezelfe hoofdrolspeler ben tog wel benieuwd krijgen we dan
    een nieuwe iemand of.? πŸ™‚