Ubisoft: ‘Gamers zijn gelukkig met jaarlijkse Assassin’s Creed’

Na de onthulling van Assassin’s Creed 4: Black Flag lieten sommige gamers luidkeels hun onvrede te kennen weten over de richting die Ubisoft met de serie neemt. Met een jaarlijks deel in de populaire serie zou Assassin’s Creed namelijk volgens deze criticasters snel zijn glans en kwaliteit verliezen, op een vergelijkbare wijze als Call of Duty.

In een interview met Eurogamer heeft de CEO van studio Ubisoft Montreal, Yannis Mallat, enige duiding op die richting van Ubisoft gegeven. Volgens Mallat zijn gamers nog lang niet uitgezien op de serie.

The players will tell us. Right now there are more and more coming into the franchise, so I don’t see that day. It’s our breakthrough. When you have quality content, the frequency of coming out with the game is not an issue at all.

On the contrary, people expect more and more of that content. So it’s natural to be able to provide that content. The gamers are happy and it’s our job to make them happy.

Volgens Mallat zijn spelers nu gelukkig, en beantwoordt Ubisoft slechts aan de groeiende vraag van gamers voor een product van de serie. De cijfers van Assassin’s Creed 3, het meest recente deel in de serie, onderstrepen die uitspraak. De nieuwe setting in Amerika wist namelijk alle eerdere delen te overstijgen wat betreft aantallen verkopen.

Mallat liet in het interview ook weten dat gamers moeten letten op het feit dat de studio’s van Ubisoft elkaar telkens afwisselen. Waar Ubisoft Montreal momenteel bezig is met Black Flag, neemt het team dat verantwoordelijk is voor Assassin’s Creed 3 even rust van de serie, om het jaar daarop weer met een fris en nieuw concept op de proppen te komen.

Was jij sceptisch, en ben je toch omgeslagen door bovenstaande argumenten (of wellicht door de gameplay-trailer)?

  1.   
    Eichmann's avatar

    Zolang ze niks afraffelen ben ik er zeker blij mee :).

  2.   
    LightFasher's avatar

    Als het verhaal en hoofdpersonage goed uitwerkt wordt ben ik blij, dit vond ik alleen bij III best tegenvallen.

  3.   
    Daniel Z's avatar

    Ik ben een van de ongelukkige gamers. Vind een jaarlijkse release echt te vaak, aangezien er genoeg topgames verschijnen en ik soms Assassin’s Creed-games niet eens binnen een jaar uitspeel.

    Je zag de kwaliteit bij Brotherhood en vooral Revelations behoorlijk achteruit gaan. Laat ze er maar wat langer aan werken.

  4.   
    G-6's avatar

    Zolang de spellen kwalitatief goed blijven hoor je mij niet, maar tegen 1 of 2 jaar pauze zou ik ook geen nee zeggen.

  5.   
    GamerJaime's avatar

    Daniels_Zwart schreef, "Ik ben een van de ongelukkige gamers. Vind een jaarlijkse release echt te vaak, aangezien er genoeg topgames verschijnen en ik soms Assassin’s Creed-games niet eens binnen een jaar uitspeel.
    Je zag de kwaliteit bij Brotherhood en vooral Revelations behoorlijk achteruit gaan. Laat ze er maar wat langer aan werken."

    Precies wat jij zegt! Alleen waar ze voor mij ook het dieptepunt met Revelations bereikte wisten ze me weer helemaal in te pakken en te overtuigen met AC3. Nu was ik in het begin zeer sceptisch over deel 4, daarna las ik Peter zijn preview en werd ik toch weer een beetje overtuigd, toen zag ik de eerste beelden en nu ben ik toch weer sceptisch. Voor mij hebben ze grafisch en ook qua gameplay het hoogtepunt bereikt met deel 3. Misschien als ik deel 4 ga spelen dat ik weer overtuigd wordt maar voor dat dat gebeurt blijf ik twijfelen. Van mij hadden ook een pauze mogen inlassen.

  6.   
    Tadao's avatar

    Ik zou zeggen spreek voor jezelf, maarja, ik kan ook niet voor andere spreken.

  7.   
    Daan's avatar

    Ik vind ieder jaar te veel maar eens in de twee jaar zou ik wel tof vinden. ๐Ÿ™‚

  8.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Dit bewijst maar weer hoe “out of touch” developers tegenwoordig zijn met gamers.

  9.   
    toqeer's avatar

    van mj hoeft het niet echt maar als ze het niet afraffelen ofz meestal hebben ze
    wel 2 of 3 jaar nodig want in 1 jaar krijg je niet echt veel vernieuwing, anders hoeft het voor mij niet

  10.   
    jamrex007's avatar

    Van mij mogen ze het wel rustig aan doen. nu gaat het nog goed, maar misschien over 5 jaar dat het minder gaat.

  11.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    De setting spreekt mij niet aan! Jaarlijkse release is ook wel veel vind ik.

  12.   
    Codename_black's avatar

    Laat het jaarlijkse uitmelken maar weer beginnen!

  13.   
    Jarek's avatar

    Dan ben ik over een paar jaar wel zat van al dat klauteren.

  14.   
    MisterMDW's avatar

    Het is fijn dat er ieder jaar een nieuw AC deel in de schappen ligt, maar na brotherhood en het voor mij tegenvallende revelations heb ik niet meer echt een drang gehad dat ik de games uit wil spelen zoals ik dat wel had bij bijvoorbeeld een arkham city.

    Ook al is deel 3 nog steeds een gave game ik moet hem nog steeds uitspelen.. Al ben ik er wel verder mee dan Revelations. Het is gewoon jammer.. Want waar deel 2 nog uniek was toen de game aangekondigd werd en je een gevoel had van wow gaaf deze nieuwe setting en alles daar is alles na 2 naar mijn mening minder in geslaagd..

    Een keer in de twee jaar een AC game is meer dan voldoende ๐Ÿ˜ณ

  15.   
    ShadyXL's avatar

    Ik wil liever dat al die studio’s samen aan 1 game werken en om de 2-3 jaar een nieuwe AC uitbrengen.

  16.   
    D_Dog's avatar

    Ben alweer happy dat ze deeltje 4 komt. Sandbox games zijn toch ietwat anders dan cod troep.

  17.   
    Wurmo 2000's avatar

    Zolang het niet uitgemolken word zoals Call of duty,blijf ik een gelukkige fan.Maar ik verwacht van Ubisoft dat zij wel bij elke nieuwe assassins creed nog meer kwaliteit weten te volbrengen,alhoewel ik meer vertrouwen heb in een game dat om de twee jaar uitgebracht word zoals onder meer Halo.Daar zit ook steeds nog beter kwaliteit in. ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜†

  18.   
    Carcass's avatar

    Voorlopig stijgt de kwaliteit per deel nog dus ik heb er nog geen problemen mee. Deeltje 3 was voor mij een topper die ik niet halverwege vervelen vond, en nog altijd is er zat ruimte voor verbeteringen ๐Ÿ™‚

  19.   
    Jodie__O's avatar

    Ik was eerst sceptisch over Assassin’s Creed IV Black Flag, maar eigenlijk vind ik het superfijn dat er elk jaar een nieuwe Assassin’s Creed uitkomt.

    Het zijn zo’n beetje de enige games die ik speel, en zonder nieuwe games ben ik snel uitgegamed.

    Ik hoop alleen echt dat ze zich niet gaan haasten om nieuwe games uit te brengen ten koste van de kwaliteit.