Epic toont twee indrukwekkende video’s van zijn Unreal Engine 4

In februari toonde Epic op de PlayStation 4-persconferentie een korte demonstratie van hun Unreal Engine 4. Met de nadruk op “kort”, want de video duurde slechts twee minuten. Onderstaande video, die net iets meer beelden bevat en toont waar de Unreal Engine 4 toe in staat is op de PlayStation 4, ontvangen wij dan ook met open armen.

Misschien nog wel indrukwekkender is de Infiltrator-video die Epic tevens toonde op de Game Developers Conference. Onderstaande tech demo werd door Epic in real-time gedraaid op een computer die beschikt over dezelfde specificaties als de computer waarop bovenstaande demo werd gedraaid. Aangezien die afgespeeld kan worden op de PlayStation 4, kunnen we concluderen dat ook onderstaande demo vloeiend draait op Sony’s nieuwste console. Epic bevestigde dat vermoeden op een cryptische manier:

Let’s put it this way: last year we showed you the Elemental demo running on this same piece of hardware, and now this year we’re showing Elemental running on PlayStation 4. So I would say, draw your own conclusions.
Check de indrukwekkende Infiltrator-video hieronder.

 1.   
  dmb97's avatar

  Laten ze van de onderste maar een game maken of van de sarmritan demo inplaats van gear of war niet dat de gears niet goed zijn maar een keer wat anders zie ik wel zitten.

 2.   
  theis's avatar

  video niet langer beschikbaar door auteursrechtenclaim van epic games…. deze doet het (nu) nog wel

 3.   
  D_Dog's avatar

  Wat ziet dat er verdomd goed uit zeg. ๐Ÿ˜ฎ

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ziet er zeker goed uit

 5.   
  mmx's avatar

  video niet langer beschikbaar door auteursrechtenclaim van epic games…. deze doet het (nu) nog wel

  Dat is echt goed zeg dat word strax dus een next gen console ๐Ÿ™‚

 6.   
  Mehtie's avatar

  theis schreef, "video niet langer beschikbaar door auteursrechtenclaim van epic games…. deze doet het (nu) nog wel"

  Dankjewel ๐Ÿ˜€

  OT: *Kwijl*.. Ziet er gaaf uit.

 7.   
  Neolite's avatar

  Vergeet niet dat er hier sprake is van een prerendered filmpje en deze er dus mooier uit zal zien dan de daadwerkelijke game. Wat vooral nieuw zal zijn, is dat lichteffecten niet langer in de textures zitten maar echt realtime gerendered worden. Daarnaast is er gewoon veel meer detail beschikbaar in de kleine effecten die het een stuk mooier maken. Denk aan een brokstuk wat in een meerdere kleine stukken breekt.

 8.   
  Leon's avatar

  Neolite schreef, "Vergeet niet dat er hier sprake is van een prerendered filmpje en deze er dus mooier uit zal zien dan de daadwerkelijke game. Wat vooral nieuw zal zijn, is dat lichteffecten niet langer in de textures zitten maar echt realtime gerendered worden. Daarnaast is er gewoon veel meer detail beschikbaar in de kleine effecten die het een stuk mooier maken. Denk aan een brokstuk wat in een meerdere kleine stukken breekt."

  Is niet pre-renderd, gewoon real-time hoor. Staat ook in het nieuwsbericht ๐Ÿ™‚