CEO Square Enix stopt ermee

Yoichi Wada, hoofd van het Japanse Square Enix, zal diens functie afstaan. Yosuke Matsuda, rechterhand van Wada, zal de verantwoordelijkheid op zich nemen om de rol van CEO te vervullen. Deze verandering in het bedrijf is niet per direct, want dit zal pas eind juni gaan gebeuren. Matsuda kwam in 2001 werken bij Square Enix als Senior Vice-President.

Waarschijnlijk heeft Wada er het bijltje bij neergegooid vanwege de tegenvallende verkoopresultaten van zijn bedrijf. Het bedrijf verwacht namelijk nu een verlies van 13 biljoen yen (zo’n 108 miljoen euro), terwijl ze aanvankelijk een verlies van 3,5 biljoen (29 miljoen euro) hadden geanticipeerd. Hoewel westerse games als Tomb Raider en Hitman Absolution goed verkochten, wisten deze de verwachtingen van Square Enix toch niet waar te maken. Ook de arcadetak van het bedrijf zal het waarschijnlijk minder goed doen dit fiscale jaar.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Opmerkelijk toch wel, Tomb Raider was in mijn ogen echt de knaller van dit jaar en volgens mij ben ik niet de enige die daar zo over denkt.

  Hitman vond ik echter wel tegenvallen.

 2.   
  Cirdan's avatar

  Ja, Tomb Raider was echt een verrassing. Misschien hebben zij er te weinig reclame over gemaakt, aangezien ik pas bij de review erachter kwam hoe vet het spel eigenlijk was!

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Ik denk dat zowel tomb raider als hitman het goed hebben gedaan maar in amerika niet zo goed hebben verkocht.
  Maar hoe ze nu aan zo verlies komen met zulke top spellen weet ik niet.

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Tomb Raider en Hitman: Absolution waren twee topgames! Ik heb van beide games genoten en dan moet ik nog aan Sleeping Dogs beginnen! Jammer dat de verkoopresultaten tegenvallen want iedereen moest weer zo nodig afgelopen najaar een Call of Duty of andere jaarlijkse franchise kopen waardoor dit soort bedrijven met goede games hun games niet verkocht krijgen.