Multiplayer Battlefield 4 zal geen vrouwelijke soldaten bevatten

Afgelopen zondag verscheen er op de teaser site van Battlefield 4 een afbeelding van een vrouwelijke soldaat. In de speculatie die hierna volgde, werd onder andere gesuggereerd dat we in de multiplayer van Battlefield 4 nu ook met soldaten van het vrouwelijk geslacht aan de slag konden. Lars Gustavsson, creative director bij DICE, laat weten dat we hier niet op hoeven te rekenen:

I can already now say that you won’t be able to play [as a] female in multiplayer.
Over de exacte reden van het achterwege blijven van vrouwelijke soldaten in de multiplayer van Battlefield 4 blijft Gustavsson nogal vaag, al laat hij wel weten het diepste respect te hebben voor eenieder in het leger, man of vrouw:
Trust me, there are a million things I would like to do, it’s just that you can’t pick them all. I have the deepest respect for the men and the women who choose to do military service. It’s not that anyone is better or worse. It’s definitely a valid question that we asked ourselves.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Vind jammer dat het vrouwelijk geslacht niet in multiplayer komt over heel de wereld vechten vrouwen gewoon mee in een oorlog waarom in een game dan niet.

  2.   
    squidgyboy's avatar

    jammer… het is misschien weer eens wat anders om met een vrouw te spelen… 8)
    ach misschien voegen ze het later toe als DLC 8)

  3.   
    Hitman047's avatar

    € 4,95 DLC… 😳

  4.   
    GamerJaime's avatar

    soldierarjan schreef, "Vind jammer dat het vrouwelijk geslacht niet in multiplayer komt over heel de wereld vechten vrouwen gewoon mee in een oorlog waarom in een game dan niet.
    "

    Idd dat is vrij belachelijk.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    Beetje jammer dat er geen vrouwen in voor komen, ik ga dit spel sowieso niet spelen vind het niks aan maar geen vrouwen beetje jammer . πŸ˜†

  6.   
    3333/3333's avatar

    Bij een fps maakt het ook niet zoveel uit. Bij een game in third person is het echter wΓ©l mooi meegenomen als je tegen een Lara Croft aankijkt. πŸ™‚

  7.   
    Sympharion's avatar

    soldierarjan schreef, "Vind jammer dat het vrouwelijk geslacht niet in multiplayer komt over heel de wereld vechten vrouwen gewoon mee in een oorlog waarom in een game dan niet.
    "

    Inderdaad. Ik hoop ook dat er een keer een spel komt waarin een vrouw de hoofdrolspeler in de singleplayer is. Vrouwen kunnen, zeker met de huidige en toekomstige technologie, net zo goed vechten als mannen.

    Ik denk dat het dezelfde reden heeft als dat de Amerikanen bijna nooit de vijand zijn in oorlog-games en homoseksuelen bijna nooit een (goede) (hoofd)rol spelen in een videospel. Vele mensen (lees: conservatieve (Amerikanen)) zouden het spel dan gaan boycotten.

  8.   
    Aprotodon's avatar

    Nou ja, als ik maar keihard kan schieten in deze game vind ik het al gauw goed πŸ˜›

  9.   
    Talska's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "€ 4,95 DLC… 😳 "

    Bij bewijs dat je vrouw bent krijg je korting

    πŸ˜›

  10.   
    FioranoJC's avatar

    Haha ja anders ga je weer video’s krijgen dat ze vrouwelijke soldaten gaan teabaggen.. πŸ˜†

  11.   
    D_Dog's avatar

    Mwah, dit maakt me niet zoveel uit. Als er maar meer verschil is tussen skin color. 8)

  12.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Sympharion schreef, "

    ”soldierarjan” schreef, "Vind jammer dat het vrouwelijk geslacht niet in multiplayer komt over heel de wereld vechten vrouwen gewoon mee in een oorlog waarom in een game dan niet.
    "

    Vrouwen kunnen, zeker met de huidige en toekomstige technologie, net zo goed vechten als mannen.
    "

    Hier ben ik het toch niet 100% mee eens. Natuurlijk kunnen vrouwen een toegevoegde waarde hebben, laat dat duidelijk zijn, maar als infanterist hebben mannen toch wat meer te brengen dan de meeste vrouwen.
    Er zijn toch ook wel veel militairen die erg sceptisch zijn over het toelaten van vrouwen tot gevechtsfuncties.

    Tijd zal leren hoe dit gaat uitpakken.

  13.   
    Houserz's avatar

    Ik snap het enigzins wel, de bouw van de soldaten in BF zijn allemaal hetzelfde , als je daar nu een vrouw aan toevoegd wie over het algemeen kleiner zijn dan krijg oneerlijke gameplay, minder plek om iemand daadwerkelijk te raken, dat zal er voor zorgen dat iedereen met de kleiner gebouwde vrouw zal gaan spelen.

  14.   
    3333/3333's avatar

    Vrouwenemancipatie dringt nu ook al door in de gamesindustrie, waar gaat het heen met deze wereld!?!?! xD

  15.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind het niet erg, want ik had van geen een gamer gehoord of gelezen dat ze vrouwen in fps games wouden hebben (totdat er een screenshot van BF4 tevoorschijn kwam). Ik vind het wel jammer dat ze er niet in zitten. Zou wel een leuke verandering zijn.

  16.   
    Houserz's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik vind het niet erg, want ik had van geen een gamer gehoord of gelezen dat ze vrouwen in fps games wouden hebben (totdat er een screenshot van BF4 tevoorschijn kwam). Ik vind het wel jammer dat ze er niet in zitten. Zou wel een leuke verandering zijn."

    Wouden hebben? komop man.

  17.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Hij had ook gewoon kunnen zeggen:

    ”You can’t play as a women soldier in the multiplayer of Battlefield 4, because it’s DLC that you can buy for 800 Microsoft Points (€9,99).”

    Ik vind het echt belachelijk dat er vijf DLC map packs voor Battlefield 3 zijn verschenen voor ieder 1200 MP (€14,99) per stuk. Dus degene die alle DLC map packs van Battlefield 3 hebben gekocht, hebben €75,- betaald en de game kostte in oktober 2011 op release voor de Xbox 360 en PS3 als hoofdprijs bij Game Mania en Bol.com €59,99. Dus de DLC’s zijn nog duurder dan de game zelf, WTF? Echt belachelijk dit. En dan heb je nog eens die stomme wapenskins in Call of Duty en Gears of War: Judgment. Ik wil een groene shotgun en geen standaard kleur, 80 Microsoft Points. Ik wil Rocket Launcher met een wit spinnenweb, 160 MP, WTF? En hoeveel geld ben je uiteindelijk kwijt als je zo doorgaat? Inderdaad, honderden euro’s verspild aan in-game rotzooi.