BioShock Infinite’s 1999 Mode wellicht al te unlocken met oude cheatcode

Het moge duidelijk zijn: BioShock Infinite beschikt over een zogenaamde 1999 mode, een modus waarin het spel zich extra moeilijk opstelt voor de speler. Ruigere tegenstanders, minder munitie voor het oprapen en in het algemeen gewoon een kleinere kans om te overleven: ouderwets moeilijk, dus. Van origine zou de modus enkel speelbaar zijn voor degenen die het spel uitspelen, maar naar verluidt kunnen spelers BioShock Infinite bij hun eerste speelsessie al op de pittige 1999 modus zetten.

Het vrijspelen van de 1999 Mode zou kunnen via de zogenaamde ‘Konami Code’: een toetsencombinatie die gamers van de oude garde misschien nog wel kunnen herinneren. Het implementeren van de iconische code is uiteraard BioShock Infinite’s knipoog naar de typerend moeilijke games van vroeger.

De Konami Code
↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → B, A
De code hoort, net als vroeger, ingevoerd te worden in het hoofdmenu, waar ook optie ‘Start game’ te vinden is.

De Konami Code zou voor PlayStation-gebruikers overigens hetzelfde moeten zijn. De B en A toetsen worden dan alleen vervangen met respectievelijk het kruisje, gevolgd door het rondje, als zijnde Sony’s ‘cancel’ en ‘confirm’ knoppen.

Of de code daadwerkelijk functioneert in BioShock Infinite, is nog maar de vraag. Design director Bill Gardner verklapte dat hij dit graag geïmplementeerd zou zien in de game, maar of zijn woord wet is geworden, mogen we morgen pas ontdekken.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Een cheat waardoor het spel moeilijker wordt, dat is nieuw! 😛

  2.   
    ronineter's avatar

    Lijkt mij leuk als ze zon knipoog doen.

  3.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ach ja, ik lees “Konami-code” en ik kan ‘m in één keer uit het hoofd opdreunen. In vrijwel elke 8 bit Konami-game was deze code wel toepasbaar.

  4.   
    firehopper211's avatar

    Echt vet ziek! 😆 😛 Alleen start ontbreekt nog op het eind.

  5.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Echt vet ziek! 😆 😛 Alleen start ontbreekt nog op het eind."

    Inderdaad…

  6.   
    toqeer's avatar

    kan echt niet wachten op deze game word zo vet en een cheat, 🙄

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Dit is echt wel tof een cheat waarmee je de game gelijk op erg moeilijk kan spelen.