GN Tijdmachine: Nintendo DS mogelijk met touch screen (2004)

In onze rubriek GN Tijdmachine blikken we terug op het verleden. Elke zondag zetten we onze tijdmachine aan en keren we een aantal jaar terug in de tijd, om te kijken wat er toen zoal gebeurde in de wereld der videogames. Deze week nemen we jullie mee naar 24 maart 2004.

24 maart 2004


Klik hier voor het nieuwsbericht uit 2004

24 maart 2013
Velen reageerden in 2004 enthousiast op dit gerucht en analisten merkten op dat de introductie van een touch screen wel eens leuk zou kunnen uitpakken. Maar dat gamen met een aanraakscherm zo populair zou worden, had niemand voorzien. Mobiele telefoons zijn dankzij hun draagbaarheid en touch screen extreem populaire gamesystemen geworden en ook de nieuwe dedicated handhelds beschikken over een aanraakgevoelig scherm. Sony, een bedrijf dat eerst nog terughoudend was wanneer het op touch-technologie voor games aankwam, heeft op de Vita zelfs twee aanraakgevoelige delen gezet. Dat bewijst wel dat Nintendo in 2004 een toekomstvoorspellende blik had.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  lassieman's avatar

  Zo mooi he, ik las laatst ook nog een oud topic waar ze het hadden over het feit dat het wifi zou krijgen. Echt te mooi ^^

 2.   
  Tom 2.0's avatar

  VROEGAH, toen Nintendo nog niet achter de feiten aanliep 😛

 3.   
  Rivado's avatar

  Haha, geweldig dit! Zeer revolutioneer was dit, in de tijd dat de GBA SP de standaard was! Niet alleen omdat hij een touch screen had, maar ook omdat je voor het eerst op een handheld 3D spellen spelen kon.