Saints Row-ontwikkelaar Volition is niet bang voor GTA V

Saints Row 4 staat gepland voor een release op 23 augustus, een kleine maand voordat de grootste game van 2013 in de winkels ligt: GTA V. Aangezien dit allebei open wereld-games zijn, is de kans groot dat veel consumenten hun centjes in augustus op zak houden voor GTA V, een game die hoogstwaarschijnlijk op veel fronten superieur zal zijn aan Saints Row 4.

Toch is Volition niet bang voor Rockstars game. Senior producer Jim Boone benadrukt namelijk dat Saints Row 4 en GTA V totaal verschillende games zijn. Saints Row gaat voor over-the-top-actie, terwijl GTA gamers een veel realistischere ervaring voorschotelt:

[GTA V] is a hell of a game. I think it’s a threat to everyone in the sense that it’s such a dominant game, and it’s obviously going to go sell what it’s going to sell. [But] I think… where we feel a little more comfortable about it being in proximity is the fact that we’re such a different game now.
Een vergelijking trekken tussen GTA en Saints Row, is volgens Boone hetzelfde als Call of Duty vergelijken met Dead Space:
A crude example that I always think of is that, if I could compare a Modern Warfare game to Dead Space, sure, it’s in the same genre of being a shooter but the style is so different. And I kind of feel like we’re in that phase now with open world. Early on there was GTA and practically nothing else; Saints Row was one of the very first ones to come out in addition to that. And now I think there’s enough different styles within the genre that it’s maybe not as threatening any more.
Boone blijft wel realistisch. Ook hij weet dat GTA V op het gebied van verkoopcijfers veel beter gaat presteren dan Saints Row 4:
There’s no doubt, [GTA 5’s] going to go out and do what it does, but I think we’ve differentiated ourselves enough that at least we present something that’s quite a different experience [to] what they’re doing.
Saints Row 4 staat gepland voor een release op 23 augustus. GTA V is vanaf 17 september verkrijgbaar.

  1.   
    G_Dragon16's avatar

    Hahaha dat zal ik maar wel zijn als ik hem was, er is tot nu toe gene saints row game die maar in de buurt komt van een gta game XD Wat een grote uitspraken heeft deze beste man ook weer, beetje teveel zelfvertrouwen 😀

  2.   
    D_Dog's avatar

    Als je op zoals sommige op de centjes moet letten, en met tintelende vingers op GTA V zit te wachten, en niet 2 games kan veroorloven binnen dergelijk tijdsbestek….

    Tsja dan moet je iig wel bang zijn voor GTA V lijkt me. 😉

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "Hahaha dat zal ik maar wel zijn als ik hem was, er is tot nu toe gene saints row game die maar in de buurt komt van een gta game XD Wat een grote uitspraken heeft deze beste man ook weer, beetje teveel zelfvertrouwen :D"

    Het zou voor één keer fijn zijn als mensen niet gelijk elke game die een beetje in de buurt van GTA komen met de grond gelijk maken ”omdat GTA nou eenmaal superieur is”. Wat de beste meneer zegt is dat hij vindt dat ze een andere doelgroep aanspreken met hun game dan de concurrent, omdat ze dusdanig verschillen. Saints Row is veel meer gericht op pure gestoorde fun, terwijl GTA iets meer neigt naar realisme. Ook zullen sommige gamers beide kopen. Of dit echt zo is, daar kun je een mening over hebben, maar gelijk gaan uitlachen is brugklassers-niveau.

  4.   
    G_Dragon16's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "[quote=”G_Dragon16″]Hahaha dat zal ik maar wel zijn als ik hem was, er is tot nu toe gene saints row game die maar in de buurt komt van een gta game XD Wat een grote uitspraken heeft deze beste man ook weer, beetje teveel zelfvertrouwen :D"

    Het zou voor één keer fijn zijn als mensen niet gelijk elke game die een beetje in de buurt van GTA komen met de grond gelijk maken ”omdat GTA nou eenmaal superieur is”. Wat de beste meneer zegt is dat hij vindt dat ze een andere doelgroep aanspreken met hun game dan de concurrent, omdat ze dusdanig verschillen. Saints Row is veel meer gericht op pure gestoorde fun, terwijl GTA iets meer neigt naar realisme. Ook zullen sommige gamers beide kopen. Of dit echt zo is, daar kun je een mening over hebben, maar gelijk gaan uitlachen is brugklassers-niveau.[/quote]

    Daarin heb je gelijk, kom er ook eerlijk voor uit! je legt precies de juiste punten uit en beide games zijn geweldig om te gaan spelen. Beide goeie games, moest alleen erg lachen toen ze zeiden COD vergelijken met Dead Space XD. Dat is het zelfde als je een toyota prius (cod) met een ferrari (dead space) vergelijkt :

  5.   
    lassieman's avatar

    Saints Row heeft natuurlijk ook nog het voordeel dat het wél meteen op de PC uitkomt. Vind ik toch wel belangrijk!

  6.   
    manoahvdvelde's avatar

    zouden ze wel moeten zijn

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Je kan ze ook niet vergelijken eigenlijk vooral nu deel 4 niet met die aliens enzo, maar goed ik ga ze alle 2 spelen en van alle 2 plezier hebben 😀

  8.   
    toqeer's avatar

    ik heb saints row 3 niet echt gespeeld ik weet nog niet of ik deel 4 ga halen
    waarom vergelijken ik vind dit meer een uitdagende reactie, van volition beide games zijn goed
    in eigen ding 🙄

  9.   
    melvintje's avatar

    Vind beide spellen leuk, echter saints row 3 werkt en speel perfect terwijl de laatste GTA een slechte port was die zelfs op high-end computer niet eens goed te spelen was
    Dus mijn vertrouwen gaat uit naar saints row 4

  10.   
    ShadyXL's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "[quote=”Tom 2.0″][quote=”G_Dragon16″].."

    Het zou voor één keer fijn zijn als mensen niet gelijk elke game die een beetje in de buurt van GTA komen met de grond gelijk maken ”omdat GTA nou eenmaal superieur is”. Wat de beste meneer zegt is dat hij vindt dat ze een andere doelgroep aanspreken met hun game dan de concurrent, omdat ze dusdanig verschillen. Saints Row is veel meer gericht op pure gestoorde fun, terwijl GTA iets meer neigt naar realisme. Ook zullen sommige gamers beide kopen. Of dit echt zo is, daar kun je een mening over hebben, maar gelijk gaan uitlachen is brugklassers-niveau.[/quote]
    Daarin heb je gelijk, kom er ook eerlijk voor uit! je legt precies de juiste punten uit en beide games zijn geweldig om te gaan spelen. Beide goeie games, moest alleen erg lachen toen ze zeiden COD vergelijken met Dead Space XD. Dat is het zelfde als je een toyota prius (cod) met een ferrari (dead space) vergelijkt :[/quote]
    Lolwat? CoD als Toyota Prius (wat minder slecht is voor de ozonlaag) en Dead Space als Ferrari (wat veel slechter is voor de natuur)? Je wilt nu dus eigenlijk zeggen dat CoD beter is voor gamers/games dan Dead Space.

    Anywho, Saints Row 4 komt er bij mij zeker bij. Ik haal het gelijk op de dag van de release en GTA V ook. Ikzelf heb meer uren in Saints Row gestoken dan in GTA (in totaal).

  11.   
    Rivado's avatar

    Hoewel het klopt dat de games immidels niet meer op elkaar lijken omdat GTA meer de realistische kant is opgegaan, is natuurlijk wel het risico dat veel mensen niet twee zeer uitgebreide games in een korte tijd achter elkaar kopen. En daar heeft deze beste ontwikkelaar even niet over nagedacht. Toch zal naar verloop van tijd menigeen nog wel een deze game kunnen gaan kopen, via marktplaats of als de game wat goedkoper is geworden.