Microsoft geeft 1600 MS Points aan gedupeerden van beveiligingslek

Afgelopen maandag konden internetgebruikers via een Facebook-applicatie hun stem uitbrengen voor de Xbox Entertainment Awards, een reeks prijzen die wordt uitgereikt aan films, games tv-series en muziek. De applicatie werd echter na een dag alweer offline gehaald, nadat bleek dat de persoonlijke gegevens van de stemmers gecompromitteerd waren vanwege een beveiligingslek.

Zojuist heeft Microsoft in een officiële verklaring laten weten dat de schade nog enigszins te overzien is. Het lek werd redelijk snel gedicht en hackers konden enkel de namen, e-mailadressen, Gamertags en geboortedata van de stemmers achterhalen. Het is voor hen technisch gezien dus niet mogelijk om Xbox LIVE-accounts te hacken, maar toch raadt Microsoft alle gedupeerden aan om een kijkje te nemen op de speciale veiligheidspagina van Xbox LIVE.

Alle gedupeerden hebben inmiddels een mailtje gekregen met verdere informatie. In die mail staat tevens een vouchercode voor 1600 MS Points. Middels die gift hoopt Microsoft de pijn een beetje te verzachten. Ben jij één van de “gelukkige ongelukkigen” en wil je jouw gratis MS Points zo economisch verantwoord mogelijk besteden? Dan kun je overwegen om een afgeprijsde titel uit de Xbox LIVE Spring Sale aan te schaffen.

  1.   
    Talska's avatar

    Niks van gemerkt.

    Prima van Xbox live, die rijke stinkerds kunnen zeker wel wat missen.

  2.   
    OllieDenZotn's avatar

    Mooi gedaan dit!