Onthulling Call of Duty: Ghosts mogelijk op 1 mei; alleen voor next-gen

Neem het met een korreltje zout, maar informatie over de nieuwe Call of Duty is vandaag mogelijk uitgelekt. Volgens het bericht werkt uiteraard Infinity Ward aan dit nieuwste deel, dat niet als Modern Warfare 4 door het leven gaat maar als Call of Duty: Ghosts. Net als Black Ops 2 speelt CoD: Ghosts zich af in de (nabije) toekomst, maar vecht je nog steeds met wapens van deze tijd. Naar verluidt is er in het verhaal van de game iets gebeurd in de toekomst waardoor futuristische wapens niet beschikbaar zijn.

Om het wachten op een potje multiplayer wat te verzachten, worden de laadschermen interactief. Zo zouden spelers voor aanvang van het gevecht eerst vanuit een helikopter in de map abseilen of bijvoorbeeld dwars door een ruit beuken om een gebouw binnen te dringen, waarna de multiplayer van start gaat. In feite zijn de laadschermen zo een soort minigames die je naar de betreffende startlocatie brengen.

Ook is er wat aangepast aan de bewegingen van spelers. Hoewel er niets bekend is over de beruchte Dolphin Dive, kan je wel al rennend een sliding maken en ondertussen schieten. Het liggen op de grond en hurken wordt ook iets aangepast en er komt een optie om voorzichtig om een hoek te kijken.

Spec-Ops zal niet meer aanwezig zijn in Call of Duty: Ghosts. In plaats daarvan komt iets nieuws, samen met diverse minigames.

De wereld zal meer destructief zijn, al is het nog de vraag hoe uitgebreid dit wordt. Infinity Ward zou dit al probleemloos werkend hebben in de singleplayer, maar voor de multiplayer kent het nog wat haken en ogen. Tevens zijn er meer dingen in de omgeving die je kunnen doden, of waar je juist iets interactiefs mee kunt doen.

Volgens het gerucht komt er op of nabij 1 mei een onthulling van Call of Duty: Ghosts. De game zou alleen verschijnen voor de pc en next-gen consoles. Maar net zoals alle informatie in dit bericht is nog niets bevestigd en blijft het speculeren. Het zou echter wel goed aansluiten bij de verwachte launch van de PlayStation 4 en Xbox 720 tijdens de feestdagen. De grote vraag is natuurlijk of Activision het toestaat dat de Xbox 360 en PlayStation 3 straks meteen worden overgeslagen.

Genoeg geruchten om over na te denken dus, maar dat korreltje zout kan uiteraard prima een busje (of strooiwagen) zijn. Het wachten blijft op een formele onthulling en reactie van Activision.

  1.   
    Talska's avatar

    Vreemd, denk niet dat EA inkomsten mis willen lopen als BF4 gewoon ook voor de 360 verschijnt. Als ik het zo hoor gaan ze heel stom doen, en wordt dus echt die nieuwe console je strot ingeduwd.

  2.   
    dmb97's avatar

    Als ik activision zou moeten inschatten dan komt die op alle consoles inclusief op de wii-u en de vita ze zullen maar een euro mis lopen of sony en microsoft moeten zoveel betalen dat ze alleen op de nieuwe consoles komen en de COD fanboys dwingen een nieuwe console te kopen ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Talska's avatar

    Hihi Cod fanboys ๐Ÿ˜› ik vind COD ook best oke hoor. Echter kan je afvragen of we dat geld en voor die nieuwe console en voor al die games wel hebben. Als ik mijn toekomst zo ziet dan is dat qua geld gewoon kut. Een nieuwe Battlefield bijvoorbeeld is te snel.

  4.   
    Jarek's avatar

    Ga eens terug naar WW2 activision. Eerder had iedereen het erover dat er teveel WW2 shooters werden gemaakt. Volgens mij is dat nu juist andersom.

    Heb namelijk een keer zin in een remake van Call of duty 1 of 2 met betere graphics.
    Lekker een keer weer met een echte bolt action rifle als de Kar98k of Mosin Nagant schieten in plaats van al die moderne wapens die zo snel als het licht kogels afvuren. ๐Ÿ˜†

  5.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind het best vet klinken :O Vooral het sliden en schieten ipv dolphin dive. Oh en ook nog hoe de multiplayer game start. Ik hoop in ieder geval dat het knifen niet zo stom en inaccuraat is, want in Black Ops 2 is het gewoon om te huilen. Zo te zien komen er dit keer wel wat meer veranderingen in de game. Veranderingen die goed klinken (voor mij dan). Misschien dat ze met Ghosts een nieuwe engine tonen?

  6.   
    Connorkill's avatar

    Misschien gaat het over de ghost van Ghost uit MW2? ๐Ÿ˜‰

  7.   
    camoflage4ever's avatar

    Activision gaat een nieuwe engine laten zijn bij de GDC.
    Verwacht dus ook een totale nieuwe COD, waardoor deze informatie kan kloppen!