BioShock Infinite kost 2K in totaal 200 miljoen dollar

BioShock Infinite is een van de duurste games ooit gemaakt, zo beweren enkele analisten. Volgens een bericht in de New York Times heeft alleen al de ontwikkeling van BioShock Infinite ruim 100 miljoen dollar gekost. Dat bedrag is exclusief het budget voor marketing, wat naar verluidt ook nog eens zo’n 100 miljoen dollar zou zijn.

Hoewel uitgevers proberen om de kosten van marketing en ontwikkeling per titel niet prijs te geven, zijn de algemene aannames dat Grand Theft Auto 4 met een budget van 100 miljoen dollar een van de duurste games ooit geproduceerd is. Gran Turismo 5 zou 80 miljoen dollar hebben gekost. Opvallend is het duidelijke kostenplaatje van Shenmue: 70 miljoen dollar. Let wel, deze game verscheen in 1999 en is omgerekend naar de prijzen van vandaag de dag allicht veel meer waard.

In elk geval heeft Irrational Games ruim baan gehad van 2K om iets moois te maken van BioShock Infinite. De release is 26 maart voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Erg jammer dat er weer mensen zijn of sneller gezecht piraten die de game dan weer downloaden.
    Want als een ontwikelaar zoveel geld in een project stopt kun je wel verwachten dat de game goed gaat worden.
    (zacht uitgedrukt)
    En dat de prijskaartje van 60 euro het dubbel en dwars waard zal zijn. 8)

  2.   
    mmx's avatar

    Dat de priraterij gestopt moet worden ben ik met jou eens die houden (bewust of onbewust)zeker de ontwikkeling tegen van nieuwe games .Maar ik hoop dat Bioshock zijn geld ook waard is ๐Ÿ™‚

  3.   
    D_Dog's avatar

    Ik verwacht dat GTA 5 zelfs nog meer gaat kosten. ๐Ÿ˜›

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Poeh, dat is toch wel heel erg veel. Betekent toch wel dat ze 5 miljoen exemplaren moeten verkopen als ze break even willen draaien. BioShock verkocht 4 miljoen keer, dacht ik, dus een flinke winst eruit halen wordt een behoorlijke opgave.

  5.   
    evita's avatar

    ..en mij slechts 55 euro. Bedankt 2k ๐Ÿ™‚

  6.   
    H4RDSTYLE's avatar

    mmx schreef, "Dat de priraterij gestopt moet worden ben ik met jou eens die houden (bewust of onbewust)zeker de ontwikkeling tegen van nieuwe games .Maar ik hoop dat Bioshock zijn geld ook waard is ๐Ÿ™‚ "

    Ben ik het niet mee eens. Het zijn juist de slecht afgewerkte games en niet nagekomen beloftes van uitgevers die zorgen voor piraterij. Heb ondertussen al zoveel games gehad die zo overhyped waren en vol zaten met bugs en problemen…

    Laat ze maar afgewerkte games leveren en dan zal de piraterij misschien wel minder worden.

  7.   
    mmx's avatar

    En nu op naar de 26e maart ๐Ÿ˜›

  8.   
    Hitman047's avatar

    Ken Levine op twitter:

    200 million for Infinite? Did someone send some checks to the wrong address?

    Die ‘anonieme analist’ heeft dat bedrag gewoon uit z’n duim gezogen. ๐Ÿ˜ณ

  9.   
    Aprotodon's avatar

    ah joh 200 miljoen waar praten we nou over ๐Ÿ˜‰