CD Projekt wil twee kleinere games lanceren voor 2016

CD Projekt werkt momenteel keihard aan The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077, twee enorme games die garant staan voor tientallen uren gameplay. Daar blijft het echter niet bij, want het bedrijf heeft voor de toekomst nog veel meer ambitieuze plannen.

Zo willen ze naast de twee bovengenoemde titels ook nog twee kleinere spellen uitbrengen. Vrees echter niet: wanneer CD Projekt praat over klein, denken zij aan “ongeveer twintig uur gameplay”. Ook een cross-platform-titel voor de mobiele telefoons die gebaseerd is op een bestaande IP van CD Projekt, staat in de planning.

Daarnaast wil CD Projekt een kantoor in Amerika openen dat zich zal gaan focussen op marketing en PR in de VS. Ook is de studio van plan om hun indrukwekkende REDengine te gaan verkopen aan third-party-ontwikkelaars. CD Projekt is van plan om alle bovenstaande plannen vóór het einde 2016 te realiseren.

Tot slot sprak CD Projekt kort over The Witcher 3. Het bedrijf liet weten dat de eerdergenoemde releasedatum voor 2014 nog steeds vaststaat en dat de game tegelijkertijd op minstens drie platforms zal verschijnen. De pc en PlayStation 4 zijn al bevestigd; het derde platform is waarschijnlijk de nieuwe Xbox. Het bedrijf is van plan om de game op de lange termijn te blijven te ondersteunen met “compleet nieuwe mechanismen”. Dat betekent waarschijnlijk dat we ook na de release nog nieuwe content kunnen verwachten. Al is de kans groot dat je eerst wel even zoet zult zijn met de normale game: die biedt volgens CD Projekt ruim honderd uur gameplay.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Ze hebben grote plannen dus dan zal het wel erg goed gaan met bedrijf.