Hideo Kojima hint naar onthulling The Phantom Pain/Metal Gear Solid V

Eind vorig jaar werd tijdens de uitreiking van de VGA’s een teaser vertoond van The Phantom Pain, een game die in ontwikkeling is bij het onbekende Moby Dick Studios. The Phantom Pain vertoonde echter opvallend veel gelijkenissen met Metal Gear Solid en bovendien bevatte de getoonde video veel hints naar deze game.

Het was dus slechts een kwestie van tijd totdat Hideo Kojima, de geestelijk vader van de Metal Gear-franchise, zou bevestigen dat The Phantom Pain eigenlijk Metal Gear Solid V is. Zojuist is die officiële bevestiging min of meer gekomen: Kojima plaatste namelijk onderstaande foto op Twitter.


Op de foto zien we hoe een video genaamd “TPP_GDC 2013_720p_esrb” in elkaar gezet wordt. TPP is de afkorting voor The Phantom Pain, GDC staat voor Game Developers Conference en ESRB is het bedrijf dat games in Amerika van een leeftijdsclassificatie voorziet. Bovendien zien we op de foto dat Hideo Kojima de producer van deze “mysterieuze” titel is.

Het moge inmiddels dus duidelijk zijn: Hideo Kojima zal tijdens zijn presentatie op de GDC, die op 27 maart zal plaatsvinden, officieel onthullen dat The Phantom Pain eigenlijk Metal Gear Solid V is. Dat betekent dat we nog maar vijf dagen hoeven te wachten voordat we de eerste informatie over de nieuwe Metal Gear krijgen. Het aftellen is begonnen…

  1.   
    manoahvdvelde's avatar

    Ben benieuwd wanneer we hem kunnen verwachten