Fans onthullen CryEngine 3-game TimeSplitters Rewind

Omdat Crytek de ooit succesvolle TimeSplitters-franchise langzaam laat sterven, besloten enkele fans zelf de handen uit de mouwen te steken. Een groep beginnende ontwikkelaars gaat samen met enkele oud-medewerkers van Free Radical Design (de ontwikkelaar van de originele TimeSplitters-games) aan de slag om een compleet nieuwe Timesplitters-titel te maken die draait op de CryEngine 3.

Crytek heeft het project geautoriseerd en dus kan het team aan de slag. TimeSplitters Rewind, zoals de pc-exclusive gaat heten, bevat multiplayer-modi en uitdagingen uit de drie originele games, maar dan in een gloednieuw HD-jasje. De ontwikkelaar is bovendien van plan om meer dan driehonderd personages uit de oude TimeSplitters-games te laten terugkeren, waaronder Duckman Drake (zie het screenshot hieronder).

Je kunt de multiplayer spelen met acht tot zestien spelers en eventueel zelfs met bots, al schittert een split-screen modus helaas door afwezigheid. Wanneer TimeSplitters Rewind zal verschijnen is nog niet bekend, maar de ontwikkelaar heeft wel al bevestigd dat ze in december een demo willen uitbrengen.

 1.   
  sthij's avatar

  Yes nou maar hopen dat ze dit uitbrengen en dat het een succes word zodat crytek anders gaat denken 😀

 2.   
  See4urSelf's avatar

  Heel erg tof! En heel erg sportief van Crytek dat ze dit groen licht hebben gegeven. Het is niet niks de community je geschiedenis te laten herleven.

 3.   
  -Artyom-'s avatar

  Dat is mooi om te lezen. Hun FB pagina heeft pas 45.000 fans van de 100.000 die nodig zouden zijn voor een nieuw deel, dus het is mooi om te zien dat een paar andere game makers dit nu al doen.
  Blijkt een super spel te zijn, dus ik ga het zeker proberen 🙂

 4.   
  ronineter's avatar

  Dat is een rare eend of ligt het nouw aan mij?

 5.   
  Eichmann's avatar

  Hier ben ik heeeeeele blij mee :D.

 6.   
  ShadyXL's avatar

  ronineter schreef, "Dat is een rare eend of ligt het nouw aan mij?"

  Nee nee, het is Duckman Drake. Niks raars aan een eend van anderhalve meter.

 7.   
  Neolite's avatar

  Heel benieuwd wat hier uit gaat komen. De CryEngine 3 is een geweldig mooie engine, maar zoals Sniper 2 Ghost Warrior laat zien, hoeft dit niet te betekenen dat de game daadwerkelijk heel mooi is.