Shooters en racegames verbeteren je visuele prestaties

Wie zegt dat gamen nutteloos is? Uit onderzoek van de Universiteit van Toronto is gebleken dat mensen die shooters of racegames spelen, zelfs al is het maar voor even, beter zijn in het vinden van objecten of doelen die verstopt zitten in drukke omgevingen.

Je visuele prestaties lijken overigens alleen te verbeteren wanneer je schiet- of racespellen speelt. Mensen die een puzzelgame speelden, vertoonden geen verbetering:

After playing either the shooter or driving game for only 10 hours, participants were faster and more accurate on the three visual search tasks. However, the control participants – who played the puzzle game — did not improve. Recent studies in different labs, including here at the University of Toronto, have shown that playing first-person shooter videogames can enhance other aspects of visual attention. But no one has previously demonstrated that visual search is also improved.
Deze verbeterde prestaties kunnen van pas komen in vele situaties. Denk bijvoorbeeld aan een militair die een gevaarlijke terrorist moet zien te vinden in een drukke stad. Het zou dus best kunnen dat shooters en racegames in het vervolg gebruikt gaan worden om iemands visuele prestaties te stimuleren. Eén van de onderzoekers geeft echter wel aan dat het waarschijnlijker is dat men in zo’n geval racegames zal prefereren boven shooters, gelet op de mate van geweld:
We have shown that playing a driving-racing game can produce the same benefits as a shooter game. This could be very important in situations where we wish to train visual search skills. Driving games are likely to be more acceptable than shooting games because of the lower levels of violence.
Need for Speed en Gran Turismo als onderdeel van het trainingsprogramma in het leger? Misschien zullen wij dan overwegen om in dienst te gaan.

  1.   
    The Snelle's avatar

    Dank voor dit bericht. kan ik gebruiken vr men eindwerk :p

  2.   
    toeter83's avatar

    Dit was toch al bekend, het amerikaanse leger gebrukt al een hele tijd shooters om hun troepen te trainen.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”toeter83″ schreef, "Dit was toch al bekend, het amerikaanse leger gebrukt al een hele tijd shooters om hun troepen te trainen."

    Niet alleen daarvoor, ook voor tactiek aspecten! Zie Virtual Battlespace 2, een aparte tak van Bohemia Interactive wat training programma’s voor overheid instellingen maakt.

    Daarnaast is op Cryeninge 3 ook een training programma te vinden, genaamd Realtime Immersive.

  4.   
    mmx's avatar

    Ach hier was ik al jaren van overtuigd 😀 alleen de z’g doemdenkers niet 😛

  5.   
    3333/3333's avatar

    Denk dat het te maken heeft met een bepaalde focus die je bij zulke games gebruikt…

  6.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Need for Speed en Gran Turismo als onderdeel van het trainingsprogramma in het leger? Misschien zullen wij dan overwegen om in dienst te gaan.

    waar kan ik solliciteren?? haha:P

  7.   
    Neolite's avatar

    De mate van verbetering is toch wel een belangrijk punt hier en dat is nergens terug te lezen in het artikel. Daardoor is niet goed duidelijk wat nu de daadwerkelijke impact is van het spelen van Shooters of Racegames.