CrewGrounds: De piraten-setting voor Assassin’s Creed IV: Black Flag spreekt mij aan

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

De piraten-setting voor Assassin’s Creed IV: Black Flag spreekt mij aan

Johan Lubbers
Waar
Wat heb ik lang op een echte piratengame gewacht! Al vanaf het begin van deze generatie hoop ik elk jaar weer op zo’n ervaring. Risen 2: Dark Waters was wel aardig, maar bij dit genre hoort het vechten met schepen. Dit was bij Port Royale dan wel aanwezig, maar dat is alweer enkel varen. Gelukkig maakt Ubisoft me helemaal gelukkig met de nieuwe setting. Een piraat én een Assassin zijn? Kom maar op!

Michiel Brunsveld
Waar
Eerlijk gezegd ben ik een beetje uitgekeken op het standaardverhaal rondom de Assassins en Templars, zoals de serie het ooit mooi introduceerde. Al vanaf deel 2 begon er een soort gewenning, routine en soms zelfs wat verveling in te sluipen. De nieuwe setting van AC3 maakte al veel goed en deze volgende focus richting het piratenleven lijkt me echt heerlijk! Ik heb genoten van Sid Meier’s Pirates! en nu gaat het feest wederom losbarsten. Maar gelukkig zonder klungelige dansmissies. Please?

Richard Leurs
Waar
Beste melkboer… Elk jaar een nieuwe Assassin’s Creed-game is in mijn ogen wat te veel van het goede. Ik heb dan ook totaal nog niet de zin gevonden om met deeltje drie aan de slag te gaan. Deze piraten setting spreekt mij echter wel aan. Er zijn te weinig ‘goede’ games die mij de kans geven met een flinke slok rum op het ruime sop te kiezen. Heerlijk arghhhhwaanend en roekeloos naar eigen inzicht tekeer gaan. Ja, het zijn van een piraat lijkt mij wel wat. Mix dit met de interessante achtergrond van Assassin’s Creed en je hebt een setting die mij zeker wel aanspreekt.

Leon Kempers
Niet waar
Ik hou niet van rum, papegaaien vind ik irritant, van dagenlang reizen op een boot word ik gek en een houten been lijkt mij maar onhandig. Kortom: ik ben niet zo’n fan van piraten. Daar komt nog eens bij dat ik de Naval Battles uit Assassin’s Creed III tamelijk oninteressant vond en het feit dat deze in Black Flag een grote rol gaan spelen, maakt mij dan ook niet enthousiast. Toch wil ik nog geen definitief oordeel vellen voordat ik de game gespeeld heb, want Ubisoft Montréal is aan de andere kant natuurlijk een getalenteerde studio die de potentie heeft om een minder toffe setting te vertalen in een extreem vette game. Tot die tijd blijft mijn enthousiasme echter getemperd.

 1.   
  D_Dog's avatar

  Nou tis vrij duidelijk, 3 van de 4 die het wel ziet zitten. Ik heb er iig al zin in. 8)

 2.   
  Gunrunner120's avatar

  Helemaal eens met Michiel in het vorige deel hebben ze de standaard AC al uitgemolken, het is tijd voor iets nieuws!

 3.   
  Cyart's avatar

  heb er meer kijk voor sinds hebben gezegd dat het niet zo’n lieverdje word, en ja.. Arrr!

 4.   
  Eichmann's avatar

  @ Leon Kempers.
  Ik snap best dat je het naval gedeelte in 3 echt oninteressant vind , maar zoals al werd gemeld is dat het naval gebeuren in deel 4 echter veel uitgebreider en interessanter word gemaakt.

  Maar dan snap ik nog zeker dat je wat getemperd ben in je gevoel er voor.
  Eerst zien dan geloven zeker :p.

 5.   
  RockerRoy's avatar

  Ik heb niet bepaald iets met of tegen de piratensetting, maar ik vond zelf de naval missies in AC3 ook tamelijk saai en voornamelijk eentonig, ondanks dat ze mooi gemaakt waren. Dan heb ik het overigens niet over het kapen en vechten op het dek van een schip, dat was wel cool, maar dan heb ik het over het besturen van een schip en schieten op andere schepen.

  Ik hoop dat de game niet te veel op AC3 gaat lijken, want het verschilt qua tijdsperiode niet zo veel, maar tot nu toe is er geen enkele AC game geweest die me echt heeft teleurgesteld, ook al had AC3 nog veel meer kunnen zijn. Ik heb er vertrouwen in.