Gamersnet.nl

Gerucht: offline modus SimCity zou makkelijk te maken zijn

Nog wat meer nieuws omtrent SimCity vanmorgen. Na de introductie van de SimCity Server Status duikt er nu nog wat nieuws op over het feit dat de game altijd online moet zijn om te functioneren. Ontwikkelaar Maxis heeft al laten weten dat het een bijzonder ingrijpende klus is om SimCity alsnog van een offline modus te voorzien. Dit zou vooral te maken hebben met het feit dat veel berekeningen van je stad op de server plaatsvinden, maar dit wordt nu stevig tegengesproken.

Volgens een anonieme bron wordt er op de servers helemaal niets gedaan om je eigen stad te simuleren. De servers houden zich vooral bezig met data die je de wereld in stuurt, maar je eigen pc doet nog steeds het harde werk om jouw stad tot leven te brengen. Het zou zodoende niet al te lastig moeten zijn om een (beperkte) offline modus te maken, zonder alle zaken omtrent Regions.

Is Maxis bezig om het DRM-beleid te verdedigen, of is het allemaal toch complexer dan we denken en zit een offline modus er gewoon niet in? Het feit dat spelers nog lang kunnen doorspelen als de server even geen verbinding kan maken, lijkt niet in het voordeel van Maxis te spreken…