”PlayStation 4 en nieuwe Xbox verschijnen nog voor november”

Onlangs spraken de mensen van OXM met Jean Guesdon, creative director van Assassin’s Creed 4: Black Flag. In dat gesprek werd uiteraard veel over de game gezegd, maar tussen neus en lippen door gaf Guesdon mogelijk een stevige hint over de release van zowel de PlayStation 4 als de nieuwe Xbox. Toen hij de vraag kreeg of er nog een verschil in release zou zitten tussen de diverse versies van Assassin’s Creed 4: Black Flag, antwoordde Guesdon duidelijk: “same ship”. Zowel de current als next-gen versies van de game zouden dus tegelijkertijd naar de winkelrekken gaan.

Mocht Guesdon al wat meer voorkennis hebben, dan zou dit betekenen dat Sony en Microsoft hun nieuwe consoles voor 29 oktober moeten lanceren. De PlayStation 4 heeft Sony al aangekondigd, maar Microsoft moet de opvolger van de Xbox 360 nog officieel bekendmaken. Het lijkt wat kort dag te worden, gezien de tijd die tussen onthulling en lancering gaat zitten. Toch was dit ook het geval bij de Xbox 360, dus voor Microsoft is het geen hele onbekende strategie.

Sony bevestigde al een “holiday 2013” release voor de PlayStation 4 en naar verwachting zal Microsoft dat voorbeeld volgen. Diverse analisten voorspellen dat Microsoft alsnog eerder dan Sony een nieuwe console wil uitbrengen, dus het kan best eens snel gaan straks. Tijdens de E3 in juni worden naar alle waarschijnlijkheid concrete data genoemd wanneer de next-gens in de winkels komen te liggen.

  1.   
    D_Dog's avatar

    Nou ik ben benieuwd, en dan lijkt het me vreemd dat GTA 5 geen next gen is of word. Wellicht voor een later tijdstip? Who knows.

  2.   
    OllieDenZotn's avatar

    Liever later uitbrengen en deftig afgewerkt dan vroeger met tekorten aan de console.

  3.   
    BartjeZ's avatar

    OllieDenZotn schreef, "Liever later uitbrengen en deftig afgewerkt dan vroeger met tekorten aan de console. "

    jaa precies zo denk ik er ook over

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Als de ps4 in november uitkomt zou ik heel erg blij zijn.
    Ik hoop niet dat ze de xbox te snel afmaken nu en straks weer veel problemen heeft in begin zoals bij xbox 360, ze staan bij microsoft nu erg onder druk nu sony al heeft angekondigd ze moeten nu mee hopelijk komt dat goed.

  5.   
    Supermario's avatar

    OllieDenZotn schreef, "Liever later uitbrengen en deftig afgewerkt dan vroeger met tekorten aan de console. "

    Als de console dan niet klaar zijn brengen Sony en Microsoft het ding echt niet uit.Perfectie telt voor beide merken

  6.   
    mmx's avatar

    Ik hoop dat Microsoft geleerd heeft met het uitbrengen van de nieuwe xbox720, de 360 was in het begin toen hij uitkwam een problemen kindje ik had ook direct een xbox360 bij de release dat ding is vijf keer retour geweest door allerlei kinderziektes ..Maar ik ga toch weer voor beide consoles ze hebben allebei hun charme toch .

  7.   
    Talska's avatar

    En zo zit de nieuwe console halverwege je strot.

  8.   
    Connorkill's avatar

    Hoe eerder hoe beter, hopelijk krijgen we meer te weten op de E3

  9.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Eerder was er al een nieuwsbericht en later bleek dat Microsoft op 26 april de next-gen Xbox gaat aankondigen dus mocht deze man gelijk hebben, dan zal er tussen de aankondiging en release 6 maanden zitten.
    Http://www.gamersnet.nl/nieuws/201302/gerucht_nieuwe_xbox_wordt_in_april_onthuld/

    Dat zal wel mooi zijn want toen GTA V en Watch_Dogs werden aangekondigd, wilde ik die twee games ook gelijk spelen. Hopelijk zijn de PS4 en next-gen Xbox al op Gamescom te bespelen. ๐Ÿ˜€

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Talska schreef, "En zo zit de nieuwe console halverwege je strot.
    "

    Het word wel eens tijd voor nieuwe de huidige hebben hun tijd gehad en hun limiet zo goed wel als bereikt, er zal vast nog wel iets mooiers uit de ps3 of 360 dan nu kunnen komen maar dan moet er wel heel veel aandacht aan besteeds worden.
    Ik zeg niet dat ik de ps4 direct zal kopen want volgens mij is er nog niet een spel wat ik gelijk wil spelen.

  11.   
    Aprotodon's avatar

    Ik vind het ook goed als ie begin volgend jaar pas uitkomt, maar november zou ook mooi zijn. 8)

  12.   
    Hercules's avatar

    wedden van niet

  13.   
    Talska's avatar

    Heb gewoon zo,n plaatje (In een tijd waarin we ons geld moeten besteden aan andere dingen) Ben een gamer maar vermaak me nog zeker wel 2 a 3 jaar op de Xbox 360. En ik denk meerdere.

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Talska schreef, "Heb gewoon zo,n plaatje (In een tijd waarin we ons geld moeten besteden aan andere dingen) Ben een gamer maar vermaak me nog zeker wel 2 a 3 jaar op de Xbox 360. En ik denk meerdere."

    Sowieso moet je niet al je geld uitgeven aan games/consoles enzo, dat kan leuk tot bepaalde leeftijd maar vanaf je 18de wil je toch al een rijbewijs misschien al op je zelf wonen en dat is al helemaal niet goedkoop.
    Consoles zijn al 6 of 7 jaar oud bijna dus sowieso is het tijd voor nieuwe generatie al weer, maar dat betekent niet dat je direct een nieuwe hoeft te kopen ๐Ÿ™‚

    Net als spellen er komt een nieuw spel uit dat betekent niet dat je hem direct hoeft te kopen, je kan ook wachten tot die een beetje afgeprijsd is of 2de hands kopen bij gamemania ofzo.

  15.   
    Sympharion's avatar

    Ik bene benieuwd. Ik hoop dat ze niet al te veel gaan kosten. ๐Ÿ™‚

  16.   
    M@tthijs's avatar

    D_Dog schreef, "Nou ik ben benieuwd, en dan lijkt het me vreemd dat GTA 5 geen next gen is of word. Wellicht voor een later tijdstip? Who knows."

    Pin me er niet op vast, maar het kan nog wel eens zo zijn dat het uitstel van GTA V een verband heeft met de next-gen.

  17.   
    Ika Q's avatar

    Europese releases die komen altijd later, dat het dit jaar hier nog in Nederland uitkomt dat gaat nog even duren.

  18.   
    Danielle.k's avatar

    Misschien dat ze in Japan en US rond die periode komen maar de EU releases zie ik eerder 1e kwartaal 2014 verschijnen.