SimCity Server Status toont spelers de beste opties

Het is één van de meest besproken games de afgelopen dagen: SimCity. Hoewel de game op lovende recensies kon rekenen, ook in onze review, ging het natuurlijk vooral om de problemen met de servers, waardoor het spelen rond de launch vrijwel onmogelijk was. Na een stroeve start lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn. Afgelopen maandag meldde Maxis nog dat het grootste probleem met de online service was opgelost.

Om alles nog wat inzichtelijker te maken, heeft men sinds kort ook een speciale pagina gemaakt met de SimCity Server Status. Hierop is in real-time snel te zien hoe het met de verschillende servers is gesteld. Naast volledig beschikbare en eventuele volle servers kan het ook zijn dat een server alleen beschikbaar is voor spelers die op die server al een region hebben. Ook toont de pagina het als een server vol dreigt te raken en voorzien wordt van een wachtrij. Spelers kunnen dan snel bepalen of ze aansluiten in de wachtrij of een andere server kiezen.

  1.   
    D_Dog's avatar

    Dat is dan wel weer handig. 🙂

  2.   
    ronineter's avatar

    Zou wel van pas komen, echter zit half gn al vast op Europa west 2

  3.   
    Flapjack's avatar

    Niet alle problemen zijn Opgelost. Want ik kan niet meer op mijn stad op gn zuid komen omdat mijn stad niet goed gesyncd was. Als ze dat ook nog eens even fixen ben ik ook weer blij.

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En waneer kunnen we de andere opties opnieuw wachten die eruit waren gehaald zodat de servers wat sneller waren. Leaderboards exc.