Michael Pachter: Next-gen Xbox zal van de PlayStation 4 winnen

De analist met de grootste mond in de game-industrie heeft weer van zich laten horen. Volgens Michael Pachter, ons allen bekend als een schreeuwlelijk die maar weinig keren daadwerkelijk een juiste voorspelling doet, heeft ditmaal een zegje gedaan over de console-oorlog die tussen de volgende generatie gevoerd zal worden.

Volgens Pachter wint de nieuwe Xbox, die naar verwachting volgende maand aangekondigd (en onthuld) zal worden door Microsoft, namelijk van de PlayStation 4. Volgens de analist zal dit ten groten delen komen door de TV tuner en Skype die “killer apps” zijn, zo liet hij vorige week weten tijdens een presentatie op een conferentie. Pachter stelt echter dat de PlayStation 4 echter zeker niet zal tegenvallen, dankzij Gaikai en exclusieve content. Desondanks blijft Sony in het voetspoor lopen van Microsoft, die ongeremd aan de top zal komen te staan, aldus Pachter.

Wat denk jij, heeft Pachter het ditmaal wel bij het rechte end en zal Microsoft’s nieuwe Xbox inderdaad de slag winnen van de PS4?

  1.   
    Hitman047's avatar

    Toch grappig dat die man nog steeds zoveel aandacht krijgt, ondanks het feit dat zijn voorspellingen meestal niet uit blijken te komen.

  2.   
    Supermario's avatar

    Wat is winnen?? Ik hoef geen skype of een tv tuner in mijn console.Ik koop een console om een game te kunnen spelen,niet om mijn totale sociale netwerk te controleren via dat apparaat.

    Dus een console is pas een winner als je hem volstouwt met sociale media en andere onzin die je niet nodig hebt om een game te spelen.

  3.   
    Eichmann's avatar

    Dat oneindige geblaat over welke de beste is , dat blijft toch altijd de consument zijn eigen mening?

    Ik ben nou eenmaal een Playstation gamer en vind de xbox geen fijne console door bepaalde dingen.
    Maar dat kan de gamer onder mij dus weer totaal anders ervaren.
    Dus het blijft nutteloze geblaat in mijn ogen.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Ik ben ook altijd een PlayStation fanboy geweest, maar de koers die Sony de afgelopen jaren heeft gekozen heeft ervoor gezorgd dat ik naar Steam overgestapt ben.

    Als Xbox zichzelf niet verliest in social gaming en afzichtelijk vormgegeven consoles geloof ik best dat ze van Sony kunnen ‘winnen’.

  5.   
    Sainting's avatar

    we gaan het zien..

  6.   
    OllieDenZotn's avatar

    Skype gaat inderdaad (voor mij) een groot voordeel zijn. Ik hecht namelijk veel belang aan communicatie met vrienden onder het gamen. Dit maakt het voor mij een stuk meer leuker. Ik hoop gewoon op leuke innovatieve dingen op de ‘720’, mij kan die ‘oorlog’ tussen beiden eigenlijk niets schelen. ๐Ÿ˜›

  7.   
    manoahvdvelde's avatar

    Ik heb een Playstation Vita, dus wss wordt het PS4. Maar als Xbox er iets mooiers van kan maken, sta ik er zeker open voor!

  8.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Ligt er puur aan wat voor hardware in de xbox komt. Wordt deze minder dan de ps4 dan ga ik na jaren weer overstappen naar de ps kant.

    Zou het liefst beide willen natuurlijk.. maar ja..

  9.   
    mmx's avatar

    Michael Pachter moet je gewoon laten kletsen het is een storm zonder dat er wind bij komt ๐Ÿ˜› Wat de nieuwe xbox en de ps4 betreft is het antwoord rustig afwachten ๐Ÿ™‚

  10.   
    Hercules's avatar

    ben benieuwd

  11.   
    fdennis's avatar

    Ik ga weer blind voor de ps4. Zonder te weten wat de nieuwe xbox kan. Omdat ik de vertrouwen volledig kwijt ben geraakt tijdens de 360. Kreeg er toen 1 voor mijn verjaardag. Na 10 dagen was ie al kapot. Kreeg een nieuwe van de winkel. Vervolgens na 1 maand weer kapot moest ik em heen brengen en kreeg ik een 2de hands ervoor terug. Uiteindelijk is ie 4x kapot gegaan waarvan de 4de keer buiten de garantie. En vanaf dat moment heb ik geen vertrouwen meer in xbox. Terwijl de 1ste xbox wel bijzonder vet was.

  12.   
    huntedjohan's avatar

    ben benieuwd. ik heb zelf meer met xbox. en zeker in combo met skype zou mijn keuze eerder neigen naar de xbox. maar of je echt van een winnaar kan spreken is nog maar de vraag. als iemand nu aan mij vraagd wat de beste console is kan ik er alleen een persoonlijk antwoord op geven.

  13.   
    Rijstekorrel's avatar

    Microsoft wint omdat ze TV tuner en Skype app hebben ja natuurlijk, het gaat om de kracht die erin zit en niet om een skype app en verder de games.

    De console die voor mij wint heeft gewoon beste aanbod voor games, het gaat me niet om de app maar welke spellen erop komen.

  14.   
    *Fatality*'s avatar

    fdennis schreef, "Ik ga weer blind voor de ps4. Zonder te weten wat de nieuwe xbox kan. Omdat ik de vertrouwen volledig kwijt ben geraakt tijdens de 360. Kreeg er toen 1 voor mijn verjaardag. Na 10 dagen was ie al kapot. Kreeg een nieuwe van de winkel. Vervolgens na 1 maand weer kapot moest ik em heen brengen en kreeg ik een 2de hands ervoor terug. Uiteindelijk is ie 4x kapot gegaan waarvan de 4de keer buiten de garantie. En vanaf dat moment heb ik geen vertrouwen meer in xbox. Terwijl de 1ste xbox wel bijzonder vet was. "

    Haha dan weet ik niet wat je allemaal met die xbox gedaan heb maar heb de mijne al sins 2006 en echt serieus nooit problemen mee gehad
    ๐Ÿ˜›

  15.   
    *Fatality*'s avatar

    En sowieso koop ik ze allebij de ps4 voor de blu ray en de games zoals killzone , uncharted.
    De 720 voor het online gaming want gears en halo zijn toch wel de games waarom ik meer een xbox fan ben dan playstation.

    De presentatie van sony over de PS4 zag er idd extreem goed uit dus we gaan zien of microsoft ook zo,n of zelfs een nog mooiere presentatie gaat neerzetten in april

  16.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Pachter, val dood, ff serieus pachter, doe ’t nou, pachter, kom op.

  17.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Ja, want na al die info over de nieuwe xbox weten we allemaal dat die 100% beter wordt dan de PS4. Oh wacht we weten nog niks van de nieuwe xbox. Eerst eens kijken wat microsoft gaat maken dan kijken naar de games die beschikbaar zijn op de release EN dan pas oordelen over welke “beter” is/ welke meer gaat verkopen. ๐Ÿ˜‰ beetje overhaaste conclusie Pachter

  18.   
    FishHookz's avatar

    Het gaat om de persoonlijke mening en eigen ervaringen. Ik kies Xbox simpelweg omdat ik die fijner vind ๐Ÿ˜‰

  19.   
    Talska's avatar

    Dit soort ‘nieuws’ altijd zo zinloos.

    De gamer beslist (Niet Sony of Microsoft)

  20.   
    DeAdSeYe's avatar

    Omdat er “killer” apps verschijnen op de nieuwe Xbox, betekent meteen dat de Xbox beter is als de PS4? Dit soort opmerkingen kan ik niet serieus noemen.

    Iedereen heeft z’n gebruik, Youtube of TV Tuner ga ik toch niet gebruiken, of allerlei andere apps/social media.

    Ze moeten het bij gaming houden, en niet alle zooi erom heen. De gemiddelde gamer haalt ze toch beide in huis voor de exclusive games. Wat beter is, ligt gewoon puur aan de gebruiker zelf wat die gene zelf wilt.

    Dit is gewoon appels met peren vergelijken. De รฉรฉn vindt de appel lekkerder, de ander de peer. En als je beide eet, eet je ze toch allebei?

  21.   
    Talska's avatar

    Nou ik vindt Youtube wel een (leuke toevoeging)

    Bijvoorbeeld alle Baantjer afleveringen al op gekeken

    ๐Ÿ˜† Youtube gaat nog wel (nu nog betere opties om je filmpjes op te nemen in de game zelf)

  22.   
    mmx's avatar

    Ze moeten het bij gaming houden, en niet alle zooi erom heen. De gemiddelde gamer haalt ze toch beide in huis voor de exclusive games. Wat beter is, ligt gewoon puur aan de gebruiker zelf wat die gene zelf wilt.

    Dit is het beste antwoord dat ik tot nu toe gelezen heb hier ben ik het 1000% mee eens .

  23.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Microsoft kan Pachter ditmaal wel kussen denk ik…of hij kan een leuk zakzentje verwachten…

    Denk zelf dat de Next XBOX meer is dan alleen een gameconsole. Een apparaat die wat toe kan voegen aan je standaard HDTV…er is meer te doen met je beeldscherm. Je hoeft niet alles apart te kopen, maar alles kan makkelijk via een home entertainment-gamingconsole. Een reden waarom de XBOX beter kan verkopen dan de puur voor gaming PS4(hoewel ik wel moet zeggen dat de PS4 ook sterke punten heeft). Ik geef hem dit keer voordeel van de twijfel. ๐Ÿ˜ณ

  24.   
    -Arthur-'s avatar

    Betaalbaar, oogstrelende graphics en vooral veel kwalitatieve games. Dat zijn denk ik de magische ingredienten van succes. maakt niet uit wat voor merkje erop staat. ๐Ÿ˜‰

  25.   
    D_Dog's avatar

    Mij boeit het niet wie marktleader word of blijft, mij boeit alleen wat waar is te spelen en voor hoeveel.

  26.   
    ShadyXL's avatar

    Zolang de consoles zich richten op gaming en niet op social media maakt met mij geen ene *derp* uit wie er wint. Alleen ik hoop voor Microsoft dat ze niet zo’n lelijke retro Windows 8 achtige UI gebruiken voor de nieuwe Xbox, want dan hoef ik het niet. Dan haal ik gewoon alleen de PS4.

  27.   
    PixelShooter's avatar

    Het is telkens omgekeerd, dus dit betekent dat de PS4 gaat winnen? ๐Ÿ˜›

  28.   
    Hillianii's avatar

    Michael Pachter…

  29.   
    ckerigon's avatar

    Dappere praatjes, terwijl we niet eens weten of die uberhaupt de plannen van MS al weet…

  30.   
    *Fatality*'s avatar

    Ik koop ze ook gewoon allebei ๐Ÿ˜†